Запаси палива на Зміївській ТЕС скоротилися в три рази

Субота, 27 серпня 2016, 10:21
У поєдинку кондиціонери проти ТЕС програло вугілля
Запаси палива на Зміївській ТЕС скоротилися в три рази

Запаси вугілля на стації зменшилися у зв'язку з тим, що, коли було дуже жарко, люди включали кондиціонери, і споживання електроенергії зросло. Відповідно, на Зміївській ТЕС працювало 3-4 енергоблоку замість одного., -повідомив Журналістам начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Олексій Білоцький

На Зміївської ТЕС (Харківська обл.) Запаси вугілля скоротилися майже в три рази з 180 тис. Т до 64,5 тис. Т.

Як розповів Білоцький, запас вугілля в 64,5 тис.т. на станції підтримується, Паливо привозять щодня, його запаси будуть збільшуватися. 65 тис.т вугілля вистачає для роботи одного блоку станції протягом двох місяців. Роботи одного блоку досить, щоб опалювати розташований поруч зі станцією селище.

Як пояснив Білоцький, є плани модернізувати два енергоблоки ТЕС, щоб вони могли працювати на українському вугіллі. "Уже зараз на станції в антрацит підмішують газове вугілля, що видобувається на підконтрольній Україні території. Але вже в цьому році планується модернізувати для роботи повністю на українському вугіллі енергоблок №6, щоб він міг опалювати пос.Слобожанскій (колишній Комсомольський)", - повідомив Білоцький .

comments powered by HyperComments