Чим хотіли підірвати Луганщину?

Понеділок, 4 серпня 2014, 11:36
Чим хотіли підірвати Луганщину?

 

Як повідомляють у прес-службі ДСНС, піротехнічні підрозділи ДСНС України продовжують роботи з розмінування звільнених від терористів міст Луганської та Донецької областей.

Під час роботи на одній з територій міста Лисичанськ Луганської області піротехніками було  виявлено та знешкоджено 150 кг тротилу та 152 кг селітри.

Загалом, з початку виконання таких небезпечних, але потрібних робіт у Луганській та Донецькій областях вже перевірено понад 441, 1 га на суші та 25,9 га акваторії.

Як звітують служби, лише на Луганщині від 2 серпня вже обстежено територію міста Кремінна та перевірено 4 споруди: площа території 28 га, при цьому виявлено і вилучено 129 одиниць боєприпасів (мінометних мін 5 одиниць, артилерійських снарядів – 77, бойових гранат та мін 47. Виявлено та знешкоджено 500 кг пороху.

Піротехніки також вже обстежили Сєверодонецьк, де перевірили 6 споруд і будівель, де виявлено і вилучено 128 одиниць боєприпасів (бойових гранат та мін 126 одиниць, інших вибухонебезпечних предметів 2 одиниць),  а також знешкоджено 25 т. пороху та 25 мішків селітри.

Також піротехніки виявляють та знешкоджують ручні протитанкові гранати, міни-розтяжки з гранатами, розтяжоки з сигнальними ракетами та саморобними пристроями, мінометні міни та міни з дистанційним керуванням направленої дії. Терористи також користувались саморобними вибуховими пристроями, які виготовляли з вогнегасників.

Також, як повідомляє наразі Луганська міська рада, місто перебуває без електрики. Від учора в місті відсутні світло, вода та зв’язок.

Фото ілюстративне

comments powered by HyperComments