По обидва боки конфлікту. "Червоний Хрест" почав роздавати гуманітарку

Ніна Жаровська  |  П'ятниця, 26 грудня 2014, 21:10
Гуманітарну допомогу потраждалим від бойових дій на Донбасі везуть волонтери Міжнародної організації «Червоний Хрест». Вантажі роздаватимуть як на підконтрольний українській владі території, так і в окупованих бойовиками містах.
По обидва боки конфлікту. "Червоний Хрест" почав роздавати гуманітарку

Майже два місяці тому «Червоний Хрест» був вимушений покинути Донбас. Тоді під час обстрілу у Донецьку загинув один зі співробітників організації.. Після чергової домовленості про перемір'я волонтери наважуються повернутись до регіону. Гуманітарну допомогу вже почали роздавати у Станиці Луганській, де на околицях і зараз лунають постріли.

Діна Фішер, голова офісу Міжнародного Комітету Червоного Хреста у Сіверськодонецьку: "Сьогодні дуже здалека чути, Ми зазадалегідь дивимось, запитуємо у людей, тихо чи ні, Ми не хочемо, щоб наші спивробитнікі потрапили під обстріл або отримувачі потрапили під обстріл, У випадку чого ми закриємось та приїдемо наступного дня". 

Допомогу у Станиці отримають півтори тисячі сімей. Волонтери спочатку склали списки постраждалих. До цього переліку  потрапили ті люди, будинки яких понівечені снарядами. Місцевим волонтери привезли продукти.

В пакунках від «Червоного Хреста» - свічки, ковдри, цукор, олія, макарони та інші продукти. А ще шампуні та мило, показує мешканка Станиці Наталія.

Продуктові набори у Станиці отримають півтори тисячі сімей. Вантажівки з гуманітаркою поїхали і до зайнятого бойовиками Луганська.

Діна Фішер, голова офісу Міжнародного Комітету Червоного Хреста у Сіверськодонецьку: "Ми допомогаємо усім, люди страждають від конфлікту не зважаючи на те, де вони живуть, по який бік конфликту, фронтової лінії. Ми намагаємось допомогти усім, хто того потребує".

Учора співробітники Міжнародної організації «Червоного Хреста» доставили до Луганська 13 вантажівок із будівельними матеріалами, електроприладами та їжею. Ще декілька гуманітарних конвоїв відправлять ближчими днями. А от у Донецьку в міжнародних волонтерів до Нового року перерва у роботі.

comments powered by HyperComments