Партія розвитку України пропонує створити «міністерство миру на Донбасі»

Четвер, 14 серпня 2014, 18:00
Голова виконкому Партії розвитку України Сергій Ларін вважає, що влада повинна затвердити посаду міністра з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.
Партія розвитку України пропонує створити «міністерство миру на Донбасі»

Як заявив політик, людина, яка обійме цю посаду, зможе виступити в ролі парламентера від влади.

«Такий міністр повинен вести переговори про припинення протистояння, про вирішення проблемних питань регіонів, які з кожним днем наближають не тільки Донбас, а й усю країну до катастрофи. Адже наша головна мета – врятувати життя людей, повернути регіон до нормального функціонування. Крім того, такий міністр зможе курирувати питання надання допомоги переселенцям і людям, які проживають в зоні АТО, а також координувати розподіл міжнародної допомоги. Як підготувати Донбас до опалювального сезону, як працювати підприємствам на цих територіях, як діти зможуть піти в школу? Всі ці питання потребують негайного вирішення», – констатував Сергій Ларін.

Він висловив упевненість, що для пошуку шляхів деескалації конфлікту потрібен міністр з відповідними повноваженнями, оскільки «завдання військових – стріляти, вони апріорі не можуть вирішити конфлікт мирним шляхом».

«Сьогодні влада не повинна тішитися ілюзіями. Якщо військові дії не припиняться, то руйнування інфраструктури населених пунктів Донбасу триватиме, люди будуть гинути далі. Ми вважаємо, що вирішення конфлікту на Донбасі у військовій площині неможливо – потрібно докласти максимум зусиль для поновлення діалогу і завершити військове протистояння заради порятунку людей», – підсумував голова виконавчого комітету Партії розвитку України.

Сергій Ларін зазначив, що інші регіони, економіка і промисловість яких пов'язана з підприємствами Донбасу, також опинилися у важкому становищі. Зараз ці галузі стрімко втрачають ринки збуту, на підприємствах скорочуються робочі місця.

comments powered by HyperComments