Головну комуністку Харківщини затримала СБУ

Середа, 29 червня 2016, 08:57
Обшук і затримання депутата Алли Александровської пройшли вчора, 28 червня 2016 року.
Головну комуністку Харківщини затримала СБУ

«Вона затримана. Їй інкримінують ч.2 ст.110 і ч.3 ст.369 КК України», — сказав адвокат Александровської Олександр Шадрін кореспонденту агентства «Інтерфакс-Україна». Зазначимо, що перша стаття — це «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України», а друга — «пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Адвокат зауважив, що його підзахисна вважає звинувачення необгрунтованим. Крім того, за словами адвоката, були відсутні правові підстави для затримання, передбачені ст.208 КПК. Олександр Шадрін повідомив, що 29 червня його клієнтку доставлять в ізолятор тимчасового утримання. Суд повинен буде обрати запобіжний захід. Клопотання про обрання запобіжного заходу, згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України, має бути розглянуто не пізніше 72 годин з моменту фактичного затримання підозрюваного.

За повідомленням «Восточного Дозора», обшук проводили співробітники Харківського і Київського управлінь СБУ. Вони перекрили під'їзд, де живе Алла Александровська, та не впускали і не випускали мешканців.

У прес-центрі УСБУ в Харківській області від коментарів утрималися. Телефон самої А.Александровської не відповідає. У прес-службі прокуратури Харківської області підтвердили проведення слідчих дій у А.Александровської.

«Дійсно, проводиться ряд слідчих дій в рамках кримінального провадження. Слідчі діють в рамках Кримінального процесуального кодексу України», — сказали в прес-службі, пообіцявши надати більш детальну інформацію в середу.

А.Александровська з 1996р. і до заборони Компартії в Україні була беззмінним першим секретарем Харківського обкому КПУ, двічі обиралася депутатом Харківської облради, чотири рази — народним депутатом України. У 2008 році стала Почесним громадянином Харкова.

comments powered by HyperComments