Журналісти б'ються, щоб побачити, як сьогодні допитають Януковича

П'ятниця, 25 листопада 2016, 13:07
Допит екс-президента Віктора Януковича запланово на 13:00.
Журналісти б'ються, щоб побачити, як сьогодні допитають Януковича

Як повідомив телеканал 112, коли в суд почали впускати журналістов, почалася бійка. Люди кажуть, що чекають на відеодопит у суді з сьомої ранку. 

Допит буде відбуватися у форматі відеозв'язку.  Проводити допит буде Святошинський районний суд Києва. Сам Янукович перебуватиме в Ростовському обласному суді. Як повідомляється, після допиту він збирається дати прес-конференцію.

Разом із екс-президентом повинні також допитати колишнього командувача Внутрішніми військами МВС України Станіслава Шуляка, який також ховається в Росії. Чи з'явиться на допит Шуляк, невідомо.

Відзначимо, що Януковича і Шуляка в Святошинському районному суді допитуватимуть у справі п'яти колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут", обвинувачених у розстрілі 48 активістів євромайдан в лютому 2014 року.

Пряму трансляцію з залу суду буде вести телеканал "112 Україна".

Нагадаємо, екс-президент втік з України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на Майдані Незалежності в Києві. З того часу він ховається на території РФ. Його адвокат 13 жовтня 2016 року повідомив, що Головне управління з питань міграції МВС РФ офіційно підтвердило, що Янукович перебуває в Росії на підставі наданого йому тимчасового притулку.

У жовтні 2016 року Міністерство юстиції України направило запит до Міністерства юстиції РФ щодо проведення допиту Януковича і колишнього командувача внутрішніми військами Станіслава Шуляка в режимі відеоконференції.

Як повідомляла "Справжня Варта",  екс-командир роти харківського «Беркуту» почав свідчити про події на Майдані. У суді він визнав свою провину, попросив вибачення і назвав прізвища колишніх колег, які брали участь у подіях на Майдані.

 

comments powered by HyperComments