Світлична – перша. КВУ визначив рейтинг голів ОДА

Понеділок, 6 лютого 2017, 15:06
Єдина жінка-губернатор Юлія Світлична очолила губернаторський рейтинг, який був складений Комітетом виборців України та експертами з усієї України
Світлична – перша. КВУ визначив рейтинг голів ОДА

Як повідомляють керівники Комітету виборців України, перше місце у рейтингу посіла голова Харківської ОДА Юлія Світлична. Харківщина показала найвищі соціально-економічні показники поміж інших регіонів. Окрім того, вона увійшла до групи лідерів за оцінками експертів.

"Перше місце в рейтингу голів ОДА посіла очільниця Харківської області Юлія Світлична. Харківщина стала першою за показниками соцільно-економічного розвитку в 2016 р. Так, індекс промислової продукції зріс на 106,7% (по Україні 102,4%), будівельної – на 100.0% (по Україні 88,6%), сільгосп виробництва– на 106,5% (по Україні 106,1%). Також місцеві експерти відзначили роботу ОДА із допомоги учасникам АТО. Із 5426 заяв учасників АТО на оформлення земельних ділянок було надано у власність 2951 земельну ділянку. Це другий результат по Україні. Крім того, на думку експертів, голові ОДА вдалося налагодити ефективну комунікацію з обласною радою. Так, наприклад, бюджет області на 2017 рік був ухвалений 99 голосами «за» та жодного «проти»", - відзначають експерти.

Друге і третє місця очолили керівники Львівської та Кіровоградської областей. Найгірші результати у голів Чернівецької, Полтавської та Херсонської облдержадміністрацій.

comments powered by HyperComments