Урядовці повинні захистити Зозулю - нашого футболіста і патріота України - ультрас

Четвер, 9 лютого 2017, 09:02
Українські ультрас зажадали від урядовців гідно відреагувати на ситуацію з футболістом Романом Зозулею
Урядовці повинні захистити Зозулю - нашого футболіста і патріота України - ультрас

"Ми вимагаємо від Міністерства іноземний справ, від Міністерства інформаційної політики та Федерації футболу України гідної реакції на подібні випади.
Крім того, у нас є достовірна інформація про те, що близько десятка представників ультрас Валекано воювали за терористів на сході України. Вони благополучно повернулися в Іспанію, були затримані поліцією і ... оштрафовані на якісь смішні суми за недоведеністю", - написали Ultras FCMK.

Ультрас вважають: "Якщо ви не в змозі захистити спортсмена, гравця національної сбірної, патріота і волонтера з великої літери, то ви, як мінімум, профнепридатні, і повинні піти, а, як максимум, пособники окупаційним інформатакам на українців і Україну".

Нагадаємо, що 1 лютого 2017 року було офіційно оголошено про перехід до складу «Райо Вальєкано» на правах оренди до кінця сезону. Перехід до Мадрида супроводжувався невдоволенням фанатів «Райо», які звинувачували Романа у зв'язках з ультраправими організаціями в Україні. Сам Роман зважив за потрібне спростовувати ці звинувачення, пояснивши, що допомагає українській армії та дітям, як постраждали від війни.

Які потрібно зробити висновки з історії з Зозулею, - запитує автор статті "Справа Зозулі або Гібридна війна у футболі" на "Укрінформі".

1.Українські спортивні інститути (НОК, федерації, профспілки) мають навчитися захищати своїх. Насамперед, у міжнародних спортивних організаціях та судах. Саме вони зобов’язані першими інформувати наших дипломатів.

2.Українська медіаспільнота, активісти в соцмережах та діаспора повинні миттєво реагувати на будь-яку дискримінацію наших спортсменів.

3.Самі спортсмени мають приготуватись до подібних конфлікті та провокацій. У таких ситуаціях потрібно мати чітку позицію та «бити першим». Не варто повторювати помилок наших біатлоністок, легкоатлеток чи тенісистки Еліни Світоліної, які легковажно велись на провокаційні запитання російських журналістів.

4.Ну і останнє. Тепер справа честі для українських футбольних фанатів провчити фанів з «Райо Вальєкано». Як? Для цього, зокрема, існують інтернет та соціальні мережі, а далі – простір для фантазії. На майбутнє знатимуть, що таке тризубі і як ображати українських футболістів за їх переконання.

comments powered by HyperComments