Децентралізація дозволяє ОТГ розвиватися та готувати власні проекти – заст. голови обласної організації БПП

Вікторія Христич  |  Понеділок, 30 жовтня 2017, 17:05
Про результати виборів, які пройшли в семи територіальних громадах Харківщини, розповіли представники БПП «Солідарність», від чиєї партії пройшло семеро голів
Децентралізація дозволяє ОТГ розвиватися та готувати власні проекти – заст. голови обласної організації БПП

За словами Віталія Маляренка,голови секретаріату Харківської обласної організації партії, під час виборів було зафіксовано всього три скарги. Проте, як він зазначив, всі три не носять ознак, що вплинули би на результат голосування.

«Для того щоб працювати з людьми, з ними потрібно розмовляти, бувати на місцях, спілкуватися з громадами і, саме головне – допомагати. Тобто, надавати людям віру позитивні зрушення. – підкреслив Віктор Коваленко, заступник голови Харківської обласної організації БПП «Солідарність». – Питання децентралізації на сьогоднішній день є об’єктивним та нагальним. Це велика можливість залучення інвестицій як з державного та обласного бюджету, так і з різних європейських інституцій. Ми бачимо приклади вже створених п‘ятьох ОТГ.

Поспілкуйтесь з людьми, які там мешкають - вони бачать зміни. Члени ОТГ дуже задоволені тим, що там є відповідна робота, у тому числі, з Агентством міжнародного розвитку США. Наприклад, Старосалтівська громада закупила техніку для ЖКГ на 5 мільйонів».

Очільник «Солідарності» наголосив, що саме децентралізація є тим інструментом, що дозволяє ОТГ розвиватися. Вона дає можливість громадам ініціювати та готувати власні проекти. Коваленко також підкреслив, що саме завдяки децентралізації на Харківщині працює Європейській інвестиційний банк, Європейський банк реконструкції та розвитку, йде підготовка проектів по дешевим кредитам, навіть супроводженню в реалізації продукції.

Заступник голови Харківської обласної ради заявив, що місцева організація «Солідарності» також активно співпрацює з іноземними експертами. Він розповів, що наприкінці листопада має відбутися Міжнародний форум з питань ОТГ, де будуть присутні зокрема польські експерти, а також голови ОТГ як з Харківщини, так і з інших регіонів України.

Крім того, Коваленко зазначив, що в місті працюють експерти з Міністерства регіональної політики України, з якими вони постійно співпрацюють.

«Головне для ОТГ – це досвід, який складається з організаційних питань створення ОТГ та фінансування з різних джерел, – підкреслив зам. голови обласної організації БПП. – Маються на увазі і міжнародні інституції, і місцевий бюджет, і Державний фонд регіонального розвитку. Ми, як політична сила, допомагаємо, консультуємо, надаємо сприяння щодо того, щоб громада якомога скоріше була спроможною не тільки в фінансовому плані, а й з точки зору організаційних питань».

Нагадаємо, що, за даними ГУНП, громадяни надали чотири заяви про можливі порушення виборчого законодавства під час виборів в об‘єднаних територіальних громадах. На даний момент представники правоохоронних органів перевівають подані заяви.

comments powered by HyperComments