Децентралізація дала нам змогу при рівному фінансуванні робити для області в рази більше, - Світлична

Четвер, 18 січня 2018, 17:48
Ініційована Президентом децентралізація дає результати: громада контролює фінанси та вирішує, що конкретно їй потрібно - будувати дитячі садки, ремонтувати амбулаторії тощо.
Децентралізація дала нам змогу при рівному фінансуванні робити для області в рази більше, - Світлична

Про це розповіла губернатор Харківщини Юлія Світлична, повідомляє прес-служба ХОДА. 

Губернатор області розповіла, що разом із фінансовими повноваженнями місцева влада отримала відповідальність. А громада - можливість контролювати фінансову діяльність, яка завдяки запровадженню систем електронних закупівель стала прозорою.

"Ми не говоримо багато. Робимо все, щоб іти до людей з реальним результатом. Це управлінська відповідальність кожного державного службовця - не словом, а ділом доводити, що ти можеш працювати на свою країну", - підкреслила Юлія Світлична.

Раніше голова ХОДА підкреслювала: "Ми прагнемо реалізувати якнайшвидше наш економічний та соціальний потенціал, і ми для цього обрали єдиний правильний шлях – подальшу європейську інтеграцію. І саме на це спрямовані сьогоднішні реформи, які ініціює Президент України та втілює Кабінет міністрів України". Звертаючись до голів об’єднаних територіальних громад, вона заявила: "Саме на нашу з вами долю випала честь бути керівниками змін, що відбуваються в державі». Юлія Світлична відзначила, що результат реформ та їх сприйняття людьми залежить від кожного, хто втілює їх у життя". 

comments powered by HyperComments