ФФУ просять повернути «Металіст» до вищої ліги

Середа, 11 травня 2016, 16:34
​​​​​​​Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов звернувся до президента федерації футболу України Андрія Павелка.
ФФУ просять повернути «Металіст» до вищої ліги

У листі висловлено прохання розглянути можливість надання харківському ФК атестату на право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед професійних команд спортивного сезону 2016-2016 років. Зазначимо, що Комітет ФФУ прийняв рішення щодо виключення «Металіста» 22 квітня.

«Припинення фінансування може спричинити занедбання чи не останнього футбольного осередку у Східній України. Так, закриття дитячої футбольної академії «Металіст» фактично призведе до того, що більше ніж 300 вихованців опиняться на вулиці, а припинення існування футбольного клубу спричинить втрату робочих місць майже 400 людьми, які обслуговують клубну інфраструктуру», — пише Сергій Чернов.

Він підкреслює велику соціальну значущість цього для регіону, адже ФК «Металіст», по-перше, нещодавно відзначив 90-річний ювілей, по-друге, харків’яни за будь-яких обставин підтримували рідний клуб.

Також у Харкові до фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу було створено найсучаснішу футбольну інфраструктуру (стадіон ОСК «Металіст», навчально-тренувальну базу, дитячо-юнацьку академію).

Сергій Чернов висловив переконання, що надання атестату «Металісту» сприятиме сталому майбутньому футбольного життя на Харківщині, повідомляє прес-служба облради.

Зазначимо, що у квітні 2016 р. губернатор Харківщини Ігор Райнін казав, що харківській футбольний клуб нині живе фактично за рахунок трансферів колись проданих гравців. Перед цим Олександр Ярославський зробив заяву, що ще не вирішив, чи хоче повертати «Металіст».

comments powered by HyperComments