Харківські студенти хочуть представити свій екомобіль у Лондоні

П'ятниця, 10 червня 2016, 16:47
Команда автомобіля «ХАДІ - 34» збирає кошти для участі в «Shell Eco-marathon», який пройде цього літа у столиці Великобританії.
Харківські студенти хочуть представити свій екомобіль у Лондоні

Як повідомили куратори проекту, «ХАДІ - 34» — це унікальний прототип енергетично ефективного автомобіля, який був розроблений і побудований студентами Харківського національного автомобільно-дорожнього університету. «ХАДІ - 34» визнаний самим енергоефективним автомобілем і занесений до Книги рекордів України з результатом 1 л палива на 570 км. Це приблизна відстань від Києва до Харкова або до Івано-Франківська. Існуючий рекорд такого авто — 1 л палива на 575 км, і його збираються покращити.

Для таких інноваційних автомобілів проводяться міжнародні змагання з енергоефективності, і команда харків'ян — єдина, яка може представити на них Україну. Однак минулого року вони пропустили чемпіонат через відсутність коштів. Для того, щоб це стало можливим цього року, потрібна допомога харків'ян і близько 50 тис. грн.

Збір коштів проходить на платформі «Спільнокошт». Зібране піде на транспортування та перебування автомобілю та команди. Витрати, пов'язані з оформленням документів, учасники команди несуть самостійно. У разі, якщо 50 тис. грн не вдасться зібрати до кінця червня 2016 року, гроші будуть передані на соціальні проекти харківського осередку Товариства Червоного Хреста.

comments powered by HyperComments