Рекордна кількість харків'ян взяла участь у «Осінньому велодні 2016»

Неділя, 18 вересня 2016, 19:14
Сьогодні в Харкові в рамках Європейського тижня мобільності відбувся третій «Осінній велодень».
Рекордна кількість харків'ян взяла участь у «Осінньому велодні 2016»

Велопарад стартував біля пам'ятника Велосипедисту на Білгородському шосе і фінішував на вулиці Квітки-Основ'яненка, де була організована пішохідна зона. У велосипедному заїзді взяли участь 2100 осіб, що є найбільшою кількістю учасників для харківського «Осіннього велодня» за три роки проведення заходу.

Вікторія Смагіна, голова організаційного комітету: «Взагалі, велодні дуже популярні по всій Україні. Але Харків, можу сказати без зайвої скромності, займає перше місце по проведенню таких заходів. Велосипед стає все більш популярним. Людей, що пересідають на велосипеди, стає все більше. Це певна спільнота, де приємно проводити час. Це, як правило, дуже активні люди. Які займаються не тільки велосипедним, а й іншими видами спорту. Тому нам до вподоби проводити час разом. Дарувати один одному позитив і хороший настрій».

У програмі розваг, яка почалася після фінішу велопараду, пройшли художні майстер-класи для дітей, працювали аніматори і фотозона, відбулися перегони на самокатах і беговелах, тест-драйв велосипедів, вело-фото-квест «Flash-Cross». Також у пішохідній зоні виступили музичні гурти.

Юрій Волчков, організатор вело-фото-квест «Flash-Cross»: «Велодень дуже добре об’єднує різнопланових велосипедистів. У кожного є своє заняття, певна професія, робота. Але нас всіх об’єднує любов до велосипеду. І це свято хотілося би розділити зі всіма. Зокрема, в межах Велодня ми вирішили організувати такий вело-фото-квест. Суть його полягає в тому, що два учасника з команди отримають карту місцевості. І за певний час вони мають відвідати деякі контрольні пункти. До кожної точки додається завдання, яке вони мають виконати. Подібні заходи ми проводимо вже вже 10 років».

Ірина Опельченко, постійна учасниця Велодня: «Це дуже цікаво. Завдяки цьому заходу у вас є фізична активність. Також приємно ганяти про цікавим місцям. Наші кроси щоразу проходять на різних локаціях. Зазвичай, це десь на природі. І ви, беручи участь у велокросі, можете побувати в таких місцях, до яких ви ніколи не доїдете. Також це цікаво в плані загадок. Ви маєте вирішувати різні загадки, грати в інтелектуальні ігри. Це стратегічна гра. Ви маєте побудувати стратегію власної команди, врахувати свої сильні та слабкі сторони».

«Осінній велодень» об’єднав людей різного віку, професій та роду занять. Загалом, завдяки подібним ініціативами, велосипедний спорт стає все більш популярним серед харків’ян. Що, загалом, може непогано відзначитися і на екології міста, і на здоров’ї його мешканців.

comments powered by HyperComments