Чемпіонат Європи з боксу буде проведено на високому рівні, у тому числі, з рівня безпеки – Світлична

Сергій  |  Понеділок, 30 січня 2017, 14:22
Таку думку голова ХОДА висловила під час спеціальної прес-конференції, присвяченій цьому чемпіонату
Чемпіонат Європи з боксу буде проведено на високому рівні, у тому числі, з рівня безпеки – Світлична

За словами міністра спорту Ігора Жданова, проведення змагання такого рівня у «прифронтовому Харкові» засвідчує про успіхи України на зовнішньополітичної арені.

«Голова Адміністрації Президента Ігор Райнін запевнив, що надасть всіляку допомогу проведенню цьому заходу», – підкреслив міністр.

За словами президента НОК України Сергія Бубки, у Харкові проводиться багато міжнародних змагань, і не тільки футбольних.

«Приємно, що цей чемпіонат – сходинка до чемпіонату світу», – заявив Сергій Бубка.

Голова ХОДА Юлія Світлична відзначила, що до Харкова повертаються вагомі європейські світові події. Харків має сталі спортивні традиції, інфраструктуру і досвід, і на рівні регіону  чемпіонат по боксу буде проведено на високому рівні, у тому числі, рівні безпеки.

«Ми зробимо все, щоб чемпіонат Європи з боксу в Харкові пройшов на високому організаційному рівні, – підкреслила голова ХОДА. – У нас є для цього вся необхідна інфраструктура: спортивна, готельно-ресторанна, транспортна. Ми маємо досвід проведення спортивних заходів такого рівня».

Зокрема, вже у лютому у Харкові проходитиме матч Кубку Федерації з тенісу за участю збірних команд України та Австралії, також відбудеться матч Ліги Європи з футболу за участю донецького «Шахтаря». У планах – проведення ігор Ліги чемпіонів із гандболу та футбольного фіналу Кубку України.

«Ми вдячні Європейській конфедерації боксу, Національному олімпійському комітету, Кабінету міністрів та Адміністрації Президента України за те, що маємо можливість прийняти у себе таку вагому спортивну подію, як чемпіонат Європи з боксу», – наголосила керівник області.

Про це було заявлено 30 січня під час прес-конференції на Xsport.ua, яка була присвячена отриманню Харковом права на проведення чемпіонату Європи з боксу.  

У спеціальній прес-конференції взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, міністр спорту Ігор Жданов, президент НОК України Сергій Бубка, президент Федерації боксу України Володимир Прудивус.

Нагадаємо, що Харків прийме Чемпіонат Європи з боксу. Відповідне рішення було ухвалене Європейською конфедерацією боксу.

comments powered by HyperComments