Харківщина очолила рейтинг неолімпійських видів спорту в Україні

Вівторок, 6 лютого 2018, 00:12
За підсумками 2017 року Харківська область вперше в історії посіла в ньому найвищу сходинку, випередивши столицю.
Харківщина очолила рейтинг неолімпійських видів спорту в Україні

Рейтингове оцінювання розвитку спорту щороку проводить Міністерство молоді та спорту України. У рейтингу, складеному за підсумками, 2017 року, Харківщина спортивна набрала за всіма напрямками 696115 очок. У Києва – 663017 очок. ІІІ місце посіла Київська область, набравши 369011 очок.

Найбільш успішними спортсмени Харківщини були у таких видах спорту, як армспорт, авіамоделювання, альпінізм, військово-спортивні багатоборства, козацький двобій, карате JKS, кікбоксинг, сумо, спортивне орієнтування, таїландський бокс муай тай.

Рейтинг визначається за найбільшою кількістю очок, які нараховуються спортсменам за результатами виступу в спортивних змаганнях різних рівнів з неолімпійських видів спорту (наприклад, армспорту, акробатичного рок-н-ролу, автомобільного спорту, альпінізму, бодібілдингу, більярду, бойового самбо, боулінгу, гирьового спорту, східних єдиноборств тощо).

Очки нараховуються кожному спортсмену за виборене місце в індивідуальних, групових і командних номерах програми та ігрових видах спорту. У групових і командних номерах програми та ігрових видах спорту очки нараховуються структурним підрозділам, всеукраїнським громадським об'єднанням фізкультурно-спортивної спрямованості та структурним підрозділам центральних органів виконавчої влади у сфері фізичної культури та спорту за кожне виборене місце спортсменами.

comments powered by HyperComments