3G їзда: як використати швидкісний інтернет в авто

Середа, 30 вересня 2015, 19:00
Усесвітня мережа - це не лише інструмент для спілкування і джерело всілякої розважальної інформації, це вірний помічник у всьому, особливо коли швидкісний інтернет завжди під рукою: вдома, на роботі і навіть в автомобілі.
3G їзда: як використати швидкісний інтернет в авто

У рамках проекту «Справжньої варти», який реалізується за підтримки оператора мобільного зв'язку Київстар «Якісний 3g», ми розбираємося в найдрібніших деталях і розповідаємо про різні корисні речі, які допомагають зробити наше з вами життя легшим і зручнішим. У попередніх матеріалах спецпроекту ми вже розповіли про те, як з поширенням швидкісного інтернету все більш популярними стають «розумні речі», а банківські послуги повністю переберуться в Мережу, також прояснили, в чому відмінність 3G від інших видів зв'язку і порадили, як вибрати 3G смартфон в Україні. Сьогодні ми вирішили розібратися, чим 3G може допомогти автомобілісту.

Перегляд відео, спілкування в соціальних мережах і тому подібне відкидаємо відразу ж: за кермом це робити просто небезпечно, мова піде про дійсно важливі і потрібні функції смартфону, які відкриваються з появою швидкісного інтернету.

1.       Навігація

Програми-навігатори, які всюди використовують автомобілісти, передбачають досить-таки великий об'єм пам'яті в мобільному пристрої: карти зберігаються там, і це мінус. Плюс до всього, деякі точки (заклади, заправки і тому подібне) просто не встигають з'являтися в їх пам'яті.

Якщо у вас є вільний доступ до швидкого якісного інтернету 3G, ви зможете не просто не викачувати карти, але і за допомогою голосового пошуку отримувати усю необхідну інформацію, враховуючи маршрут з урахуванням заторів

Деякі сервіси, наприклад,  Navizor, дозволяють враховувати стан доріг при складанні маршруту.

2.        Заправляємо авто «по-розумному»

Щоб мати можливість блискавично заправляти свого залізного друга, не чекати в черзі і не втрачати дорогоцінні хвилини, можна скористатися додатком типу «Яндекс.Заправки».

До нього можна прив'язати вашу банківську картку і робити безготівкові розрахунки. На карті в додатку вибрати АЗС, номер колонки і вид палива, потім об'єм пального або суму, на яку треба заправити машину.

3.        Мобільний відеооператор

Окрім відеореєстратора для збереження подій можна використати ваш мобільний телефон. Додатки типу CamOnRoad працюють і як навігатор, і як відеореєстратор. Якісний швидкісний 3G інтернет відправляє зняті матеріали ВІДРАЗУ в мережу в хмарні сховища: і пам'ять смартфону ціла, і запис того, що відбувається на дорозі буквально у вашій кишені, і навіть якщо ваш телефон буде загублений, - запис залишиться. А якщо в дорозі з вашим автомобілем щось сталося або ви потрапили в ДТП, додаток може автоматично викликати службу порятунку навіть тоді, коли водій не здатний це зробити.

4.        Розумний калькулятор

Додатки типу Driver Notes дозволяють автоматично розраховувати витрату палива і інших витрат на автомобіль. Крім того, за допомогою сервісу можна знайти автомобіль, що цікавить вас, і порівняти інформацію про обслуговування і ремонт, витрату палива, почитати відгуки про автомобіль і навіть зв'язатися з господарем потрібної машини, - усе це за наявності інтернету.

Ми розглянули найкорисніші застосування, але, звичайно ж, 3G дозволить автовласникам не лише по-розумному їздити, але і розважатися. Наприклад, онлайн-радіо за наявності швидкого інтернету працюватиме завжди, а, як відомо, в мережі є куди більше радіостанцій, і відшукати передачу собі за смаком буде простіше простого.

Можна звичайно сказати, що значна частина мобільних корисних речей доки в Україні мало доступна, але – не забувайте, адже тільки кілька місяців тому оператори почали будувати мережу, а ліцензію отримали лише на початку цієї весни. А ми вже починаємо відчувати позитивні зміни в наших мобільних можливостях.

У нашому наступному матеріалі спецпроекту «Якісний 3G» ми розповімо про те, чому з 3G популярність ОНЛАЙН-ТБ порівняється з соцмережами.

«Якісний 3g» - спецпроект  «Справжньої Варти» і українського оператора телекомунікацій «Київстар», послугами зв'язку якого користується більше 26 млн абонентів.

 

 

comments powered by HyperComments