Харків’янин очолив оперативне командування «Південь»

Понеділок, 11 квітня 2016, 16:08
Міністр оборони сьогодні в Одесі представив особовому складу новопризначеного командувача. Ним став генерал-майор Андрій Грищенко, який до цього обіймав посаду першого заступника командувача військ оперативного командування «Південь».
Харків’янин очолив оперативне командування «Південь»

Генерал армії України Степан Полторак під час урочистостей визначив основні завдання для нового керівника.

«На сьогодні оперативне командування знаходиться в бойовому стані. Потрібно оптимізувати систему управління, змінити систему бойової підготовки, змінити підходи в системі керівництва, забезпечити якісні зміни в системі забезпечення. У вас у підпорядкуванні є частини, сформовані під час АТО, яким маєте приділяти максимальну увагу. Поверніться обличчям до особового складу, адже люди – це найбільша цінність, яка в нас є», — цитує міністра оборони Урядовий портал.

Попередній командувач оперативного командування «Південь» генерал-лейтенант Анатолій Сиротенко призначений начальником Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних сил України.

Зазначимо, що генерал-майор Андрій Грищенко Миколайович народився 5 жовтня 1963 року в смт Есхар Чугуївського району Харківської області. У 1984 році закінчив Сумське вище артилерійське командне училище. Офіцерську службу проходив на різних посадах у ЗСУ та Національній гвардії України. У 2003 році закінчив Національну академію оборони України. Оперативно-стратегічний рівень освіти здобув після закінчення Національного університету оборони України у 2015 році. З 7 травня 2015 року обіймав посаду першого заступника командувача військ оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних сил України. За сумлінну та бездоганну службу нагороджений медалями та відзнаками Міністерства оборони України.

comments powered by HyperComments