Віце-прем'єр переконує, що усім нужденним коштів на субсидії вистачить

П'ятниця, 29 квітня 2016, 19:46
Підвищення тарифів змусить звернутися по державну допомогу мільйони українців.
Віце-прем'єр переконує, що усім нужденним коштів на субсидії вистачить

«За нашими розрахунками, кількість субсидіантів в наступному опалювальному сезоні зросте приблизно до 7,5 – 8 млн. родин. Тому ми чітко можемо сказати, що тих 40 млрд. грн., які зафіксовані в Державному бюджеті на субсидії, нам вистачить», — цитує віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка Урядовий портал. Він додав, що за необхідності влада «оперативно внесе зміни до Держбюджету України і покриє всі видатки».

Павло Розенко також нагадав, що субсидія, оформлена в минулому сезоні, буде переоформлена. Віце-прем’єр не виключив, що згодом відбуватиметься поступовий перехід на монетизацію тих коштів, які залишаються на рахунках громадян внаслідок економії використання газу. «Ми будемо розглядати варіант грошової виплати цих коштів», — сказав він.

Член Кабміна також закликав усіх, хто відчуває, що йому складно буде сплачувати за новими тарифами, вже зараз подавати на субсидію. «Навіть якщо в неопалювальний період субсидія буде нульовою, то в опалювальний сезон вона автоматично буде збільшена на суму відповідної компенсації», — зауважив Павло Розенко.

«Ми чітко розуміємо, що багаті люди повинні платити повну ринкову ціну, а всіх малозабезпечених захистить програма субсидій, як це і було в минулому опалювальному сезоні», — наголосив Віце-прем’єр.

comments powered by HyperComments