На адмінкордоні з Кримом планують масштабний мітинг

Середа, 4 травня 2016, 08:23
У День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу на Чонгарі відбудеться акція.
На адмінкордоні з Кримом планують масштабний мітинг

Про це Крим.Реалії розповів глава штабу акції з цивільної блокади Криму Ленур Іслямов.

За його словами, пам'ятні мітинги пройдуть і в інших містах України, але в Генічеському районі Херсонської області неподалік від контрольного пункту на адмінкордоні з Кримом «Чонгар» планують наймасштабніший.

«Кримські татари з багатьох областей України будуть збиратися сюди. 18 травня плануємо великий мітинг кримських татар на блокаді. Дуже багато людей приїдуть з Криму. Все-таки 18 травня не дають можливість проводити на півострові, і Меджліс прийняв рішення, щоб ті люди, які можуть собі це дозволити, вийшли і могли сказати все те, що не можуть сказати там, в Криму», — сказав Ленур Іслямов.

Він додав, що активісти очікують різного роду провокацій і готові впоратися з ними.

Зазначимо, що 20 вересня 2015 року почалася безстрокова акція по блокуванню вантажного транспорту, який прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар. В середині січня 2016 року акція по блокаді Криму, за словами організаторів, змінила формат. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Фото — Ayder Muzhdabaev.

comments powered by HyperComments