Колишній депутат-комуніст пропонує зробити Харківщину особливим регіоном

Вівторок, 10 травня 2016, 08:24
Петиція про запровадження в області режиму найбільшого сприяння інвестиціям та розвитку набрала більше 25 тисяч підписів. Тепер її має розглянути Президент.
Колишній депутат-комуніст пропонує зробити Харківщину особливим регіоном

 

«Метою створення в Харківській області особливого регіону розвитку «Слобожанщина» є підвищення рівня соціально-економічного розвитку Харківської області, залучення інвестицій у промисловість та виробництво, впровадження інновацій та нових технологій, створення нових виробництв, розвиток і модернізація діючих виробництв, розвиток зовнішньоекономічних зв’язків, збільшення поставок на внутрішній і зовнішній ринки високоякісних товарів та послуг, створення нових робочих місць та підвищення рівня зайнятості та соціального захисту населення, що проживає на території Харківської області, підвищення добробуту населення», — зазначається в петиції.

Автор просить президента розглянути можливість ініціювання закону «Про особливий регіон розвитку «Слобожанщина», який визначав би, зокрема, особливості функціонування центральних і місцевих органів влади, а також органів місцевого самоврядування в Харківської області як особливому регіоні розвитку. Також зазначає, що ця законодавча ініціатива «конкретним прикладом децентралізації у сфері управління економікою регіонів в єдиній, самостійній державі».

З пропозицією ініціювання закону «Про особливий регіон розвитку «Слобожанщина» 12 лютого виступив колишній депутат міської ради Харкова від Комуністичної партії Олексій Перепелиця, який у липні минулого року відмовився визнавати Росію країною-агресором. За це активісти облили його зеленкою.

comments powered by HyperComments