Погані дороги доведеться терпіти ще 2-3 роки

Понеділок, 16 травня 2016, 08:51
Ремонт і утримання автошляхів планують фінансувати окремо, державні дороги місцевого значення передадуть облдержадміністраціям.
Погані дороги доведеться терпіти ще 2-3 роки

«Кабінет міністрів працює над тим, щоби створити окремий Дорожній фонд у складі Державного бюджету України, куди будуть акумулюватися ресурси», — заявив Володимир Гройсман. Він зазначив, що відповідне рішення може бути прийняте спільно з ВР вже у вересні.

«Ми проведемо децентралізацію управління доріг України. Ми все з Києва передамо, державні дороги місцевого значення — на місця, на обладміністрації, які будуть управляти цим процесом. Далі ми туди передамо кошти і ресурси. Ви побачите, що за 2-3 роки ситуація із дорожнім господарством буде зовсім інша і якісно краща», — повідомив прем’єр-міністр. У результаті розпочатої фінансової децентралізації, за його словами, у місцевих бюджетах нині є ресурси для співфінансуванняремонту доріг.

«Зараз ми розпочинаємо відроджувати дорожнє господарство України. За один день, тиждень, рік зробити це буде дуже важко. Але хочу підкреслити, що за декілька років ми зможемо привести до нормального стану українські дороги», — сказав він.

Наявного дорожного фонду, за даними КМУ, недостатньо. «Масштабне будівництво дасть нам можливість покращити стан доріг, зробити його якісним. Нам потрібно буде побудувати транспортні коридори, як наш потенціал транзитний. І навколо нього буде створено багато різних інфраструктур і робочих місць», — повідомив Володимир Гройсман. Він закликав журналістів та представників громадськості допомагати слідкувати за якістю ремонту доріг.

Нагадаємо, облрада прийняла звернення до Верховної Ради щодо підтримки законопроекту «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо застосування по всій території України експерименту з фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг державного значення». Водночас, область потребує додаткової державної допомоги для утримання доріг в належному стані. Не чекаючи фінансування, дорожники почали ремонтні роботи. Під час Всеукраїнської селекторної наради Ігор Райнін запропонував прем’єр-міністру залишати в місцевому бюджеті хоча б частку коштів, які віддає до державного митниця.

comments powered by HyperComments