Райнін придумав, звідки взяти гроші на ремонт доріг

Четвер, 12 травня 2016, 16:11
Відбулася Всеукраїнська селекторна нарада. Учасники обговорили низку питань, зокрема, стан транспортних магістралей.
Райнін придумав, звідки взяти гроші на ремонт доріг

Голова ХОДА звітував перед Прем’єр-міністром про кількість оформленних субсидій оформили (396 тис. сімей, що на 15% більше за базовий показник), підготовку до наступного навчального року, фінансування ремонту доріг у регіоні.

«Сьогодні відновлення, в першу чергу, потребують дороги, які з’єднують Харківщину з Сумською, Донецькою та Луганською областями. Їх стан — вкрай незадовільний, і це викликає багато нарікань у людей, — зазначив Ігор Райнін. — До ремонту доріг сьогодні активно залучаються кошти місцевих бюджетів, адже 126 млн. грн., які виділили облавтодору на ремонт в цьому році, — це лише 15% від потреби області».

Губернатор підкреслив, що регіонам потрібна підтримка уряду, зокрема суттєвою допомогою стало б рішення залишати хоча б частку коштів, які віддає до державного бюджету місцева митниця, пише прес-служба ХОДА.

«Лише за перший квартал 2016 року харківська митниця перевиконала план на 500 млн. грн. Якщо принаймні половина цих коштів залишиться в регіоні, ми зможемо самостійно ремонтувати дороги», — зазначив Ігор Райнін.

Нагадаємо, облрада прийняла звернення до Верховної Ради щодо підтримки законопроекту «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо застосування по всій території України експерименту з фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг державного значення». Водочас, область потребує додаткової державної допомоги для утримання доріг в належному стані. Не чекаючи фінансування, дорожники почали ремонтні роботи.

comments powered by HyperComments