Для вступу в магістратуру доведеться складати ЗНО

Четвер, 2 червня 2016, 14:51
Нововведення поки стосується тих, хто навчається за спеціальністю «Право». У проекті приймає участь, зокрема, Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого.
Для вступу в магістратуру доведеться складати ЗНО

Юридична освіта є ключовим елементом реформи судової  та правоохоронної систем, яка не матиме ефективного результату без реформування юридичної підготовки», — зазначила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун під час прес-конференції.

На її думку, запровадження стандартизованого тестування для навчання в магістратурі вплине на якість юридичної освіти та створить об’єктивні умови для всіх учасників вступної кампанії. Тестування з використанням технологій ЗНО дозволить якісно відібрати студентів, зробить процес відбору прозорим та спростить процедуру вступу.

Для участі у тестуванні вступник подає документи до приймальних комісій. Там отримає екзаменаційний листок, з яким має прийти у визначений пункт тестування. Тестування відбудеться 23 липня о 10 годині. Сам іспит складатиметься з кількох блоків – «Право» і «Англійська мова».

У проекті беруть участь дев’ять вищих навчальних закладів: Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Львівський національний університет України «Київський політехнічний інститут», Національний університет «Києво-Могилянська академія», Національний університет «Одеська юридична академія», Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Одеський національний морський університет, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.

Пілот стане першим кроком на шляху до створення єдиного іспиту, успішне складання якого, слугуватиме доступом до професії.

comments powered by HyperComments