Абітурієнти подали понад 350 тисяч заяв на вступ до вишів

Четвер, 14 липня 2016, 15:41
У Міносвіти обіцяють за 3-4 дні інтернет-система прийому заяв працюватиме нормально.
Абітурієнти подали понад 350 тисяч заяв на вступ до вишів

Міністерство освіти і науки 13 липня оприлюднило статистику щодо електронної подачі заяв абітурієнтами до вищих навчальних закладів.

Як повідомила перший заступник голови МОН Інна Совсун, станом на 15:00 третього дня подачі документів подано 165,9 тисяч заяв в електронному вигляді.

«Сьогодні в електронній базі зафіксовано 269 тис. поданих заяв. З них більше половини — це заяви, подані в електронному вигляді. Для порівняння, минулого року станом на кінець третього дня було подано 251 тис. заяв», — зазначила Інна Совсун.

За словами заступника директору з розвитку ДП «Інфоресурс» Олексія Самойлова, в перші дні прийому заяв йде найбільше навантаження на систему, тому деякі абітурієнти можуть стикнутися з проблемної доступу до системи. Наразі ДП вживає всіх можливих заходів для вирівнювання ситуації, повідомляє прес-служба Міносвіти.

У Міністерстві впевнені, що протягом трьох - чотирьох днів ситуація стабілізується, і всі бажаючі зможуть вчасно подати свої документи в обрані університети та реалізувати своє конституційне право на освіту.

«В кожний наступний день подавати заяву буде легше, ніж в попередній, а ми будемо постійно працювати над тим, щоб взагалі прийшов час,  коли у будь-який день, починаючи з самого першого, не виникало б ніяких труднощів у поданні заяви», — пообіцяв директор департаменту вищої освіти Олег Шаров.

«14 липня з 16:00 до 19:00 у зв'язку з проведенням ДП  «Інфоресурс» регламентних робіт на технічному обладнанні Єдиної государственной Електронної бази з питань освіти у абітурієнтів буде тимчасово обмежена можлівість подаваті заяви на вступ до вищих навчальних закладів в електронній форме через ресурс http://ez.osvitavsim.org.ua/», — пише Інна Совсун на своїй фейсбук-сторінці. Водночас, у приймальних комісій в цей час залишиться можливість реєструвати заяви абітурієнтів, подані у паперовій формі.

За інформацією першого заступника голови МОН, станом на 9:00 четверга, 14 липня, подано 362 903 заяв, на бакалаврат планують поступати 56 290 осіб.

Нагадаємо, вступна кампанія почалася 11 липня. Цьогоріч запровадили низку нововведень. Зокрема, документи до вступу подаються через Інтернет. Студентів набирають за новим переліком спеціальностей. Не зважаючи на відміну ВР пільг, під час вступу продовжують діяти міністерські норми та правила окремих вишів. Водночас, експерти зауважують, що використання «ваучерного» принципу розподілу бюджетних місць створює ризик надмірної концентрації їх у найпопулярніших вишах країни.

comments powered by HyperComments