Зураб Аласанія йде у відставку за власним бажанням

Вівторок, 1 листопада 2016, 14:46
Заява про відставку за власним бажанням підписана директором Національної телекомпанії Зурабом Аласанією сьогодні, 1 листопада.
Зураб Аласанія йде у відставку за власним бажанням

Про причини відставки Зураб Аласанія повідомив на сторінках видання «Медіапорт».

«За минулі два з половиною роки в НТКУ зроблено чимало. Принаймні, компанію об'єднано, фундамент Суспільного закладено, програмного курсу завдано. Країні продемонстровано, що: 1) ані владу, ані олігархів можливо (!) не подпускати до каналу мовлення на гарматний постріл; 2) українські телебачення і радіо (масові медіа) можуть (!) не бути токсичними для людей.

Організаційна перебудова та пошуки балансу між комерційною доцільністю та суспільними потребами — триватимуть й далі. Як і Суспільне після Євробачення.

А я йду в відставку зараз.

Можливо, хоча б таким чином вдасться привернути увагу до проблем з бюджетом Євробачення та бюджетом майбутнього Суспільного.

Цей вчинок не є шантажем влади, він є припущенням, що в перехідний період компанію має очолити людина більш компромісна, гнучка, здатна домовлятися і давати раду протилежним інтересам та інтересантам.

Справи, втім, не кидаємо: наступні два тижні передаватимемо їх тому, хто буде призначений. Так, на жаль, не обраному Наглядовою Радою, а все ще призначеному державою новому керівникові», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України призначив Зураба Аласанію генеральним директором Національної телекомпанії України (НТКУ) 26 березня 2014 року.

comments powered by HyperComments