В Києві частково перекрили центр міста через загрозу терактів

Вівторок, 15 листопада 2016, 10:04
У вівторок, 15 листопада, з 8:00 в Києві перекрито частину центральних вулиць міста - вул. Крещатик, вул. Інститутську.
В Києві частково перекрили центр міста через загрозу терактів

За словами голови нацполіції в місті Києві Андрія Крищенко, такі дії викликані необхідністю попередження провокації під час масових заходів, повідомляє пресс-служба відомства.

Як зазначається, рух транспорта обмежено, правоохоронці встановили металошукачі, а також будуть проводити поверхневий огляд і перевірку документів і речей громадян. Крім того, будуть задіяні групи вибухотехників та кінологів. Нагадаємо, сьогодні в столиці відбудуться декілька мітингів.

11 листопада в СБУ заявили, що Кремль готує провокації під час заходів в центрі столиці.

В свою чергу, голова МВС Арсен Аваков через свою сторінку в мережі Фейсбук закликав Нацполіцію і Нацгвардію забезпечити мирний характер проведення будь-якої масової акції та безпеку як учасників, так і людей, що знаходяться поруч.

"Я наказую кожному співробітнику – діяти швидко, рішуче і професійно. Провокатори і заколотники повинні бути затримані та ізольовані. А їх причетність, вину та міру покарання визначить суд", – зазначив Арсен Аваков.

Глава МВС підкреслив, що акції повинні бути мирними, без зброї, участь в них – добровільною, а завдання правоохоронців – забезпечення громадянських прав і безпеки кожної людини.

"Я закликаю правоохоронців проявити ще одну дуже важливу рису – витримку, терпіння і вміння забезпечувати безпеку масових акцій", – додав очільник МВС.

За даними поліції, надійшло близко 10 заявок на проведение акцій 15 листопада, приймати участь в яких, за різними оцінками, будуть від 5 до 50 тисяч людей. Очікується, що мітинги триватимуть декілька днів.

В центрі Києва порядок будуть забезпечувати 5 тисяч правоохоронців.

comments powered by HyperComments