Райнін очолив оргкомітет з підготовки та проведення в Україні Ліги чемпіонів

Четвер, 1 грудня 2016, 12:04
Україна готується до проведення Ліги чемпіонів 2018 року з футболу
Райнін очолив оргкомітет з підготовки та проведення в Україні Ліги чемпіонів

Указом Президента України  від 29 листопада 2016 року № 525/2016 головою Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні  цього масштабного заходу призначено главу Адміністрації Президента України Ігоря Райніна.

У складі комітету - перший віце-прем'єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі України  Степан Кубів, президент Федерації футболу України Андрій Павелко, голова Служби безпеки України Василь Грицак, міністр внутрішніх справ України  Арсен Аваков, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко.

Як відомо, УЄФА ухвалила рішення про проведення фінального матчу Ліги чемпіонів-2018 у Києві.

Нагадаємо, що починаючи з сезону 2018-2019 року, система розподілу місць у Лізі чемпіонів зміниться. Чемпіонати Англії, Іспанії, Італії та Німеччини автоматично будуть отримувати по чотири місця в груповому турнірі.

Зараз ці країни отримують автоматично не більш трьох місць на груповому турнірі, а решта команд пробиваються в Лігу чемпіонів через кваліфікацію. Англія, Німеччина і Іспанія отримують по три місця в груповому турнірі автоматично, ще по одному клубу з цих країн починають свій шлях у турнірі з кваліфікації. Італія виставляє два клуби в основному турнірі і ще одну команду в кваліфікації.

Також в основний раунд автоматично потраплятиме переможець Ліги Європи. Зараз клуб, який виграв молодший єврокубок, починає свій шлях у Лізі чемпіонів з раунду плей-оф.

comments powered by HyperComments