Проїзд в наземному електротранспорті та в метро Харкова не подорожчає - перший заступник мера

Четвер, 26 січня 2017, 19:09
Про це Ігор Терехов інформував представників Місії USAID в Україні
Проїзд в наземному електротранспорті та в метро Харкова не подорожчає - перший заступник мера

"Ми не піднімаємо тарифи на проїзд в наземному електротранспорті, в метро", - сказав перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Проте, за його словами, "за все це доводиться платити з бюджету. Тому питання енергоефективності та енергозбереження вкрай актуальні і важливі для нас".

Терехов відзначив, що "ситуація в енергетиці ставить перед нами завдання з енергозбереження. Зростання тарифів важко переноситься не тільки людьми, а й бюджетом міста, оскільки нам доводиться постійно збільшувати розмір фінансової підтримки комунальних підприємств, щоб вони могли платити за електроенергію. Якщо раніше ми отримували з держбюджету субвенцію за перевезення пільговиків в електротранспорті у вигляді клірингових розрахунків, які прямували як оплата за електроенергію, то тепер це все лягло на плечі міської влади".

Тому міська влада зацікавлена в "енергокредітах" і фінансування бізнес-проектів в енергозбереженні, допомогу в отриманні яких готовий надати  USAID. Але при умові створення і затвердження Плана дій сталого енергетичного розвитку міста.

«Ми визначимо, на яких ділянках цього процесу ми зможемо надати найбільш ефективну допомогу. Наш підхід має на увазі комплексність. Необхідно створити інформаційну базу за обсягами викидів і енергоспоживання, а для цього потрібно провести енергоаудити, енергосканування. В цьому ми можемо надати допомогу. Також необхідно організувати процес консультацій і інформування громадськості про необхідність цього заходу, про необхідність поліпшення енергоефективності тощо. Крім того, треба підготувати сам план таким чином, щоб він був зрозумілий депутатському корпусу, який повинен затвердити його на сесії міськради», -  зазначив старший менеджер проектів Місії USAID в Україні Андрій Нестеренко 

Також він розповів, що після затвердження Плану дій сталого енергетичного розвитку розпочнеться бізнес-планування, створення каталогу інвестиційних проектів з визначенням джерел фінансування, їх важливості і підготовка самих проектів. У цих напрямках агентство також може надати місту підтримку.

comments powered by HyperComments