Лавренчук з Авалю замінить Гонтареву. Гонтареву не переслідуватимуть

Понеділок, 27 березня 2017, 18:04
Голова Нацбанку України, завдяки якій знецінилися наші гривневі заощадження, підшукала собі заміну
Лавренчук з Авалю замінить Гонтареву. Гонтареву не переслідуватимуть

Про це написав у своєму фейсбуці журналіст Олександр Дубінський.

За його словами, "Гонтарева назвала Порошенко ім'я людини, якого пропонує замість себе на пост глави Нацбанку. Ним може стати глава Райффайзен Банку Аваль Volodymyr Lavrenchuk (в правління НБУ вже входять два підлеглих Лавренчука - Сологуб і Борисенко)".

Як пише журналіст, "в Адміністрації президента їй обіцяно імунітет від судових переслідувань до кінця каденції Порошенко, і пакетні домовленості щодо її недоторканності з наступним кандидатом в президенти-приймачем, якщо такий буде.

У свою чергу Лавренчук повинен буде "зачистити" хвости Мадам".

Раніше "Cправжня Варта" писала, що Прес-служба НБУ не підтверджує інформацію щодо відставки голови НБУ Валерії Гонтаревої.

При цьому це вже не перша спроба Валерії Гонтарєвої скласти з себе повноваження глави Нацбанку за більш ніж 2,5 року роботи і не перші чутки про таку можливість.

"На цей раз, швидше за все, глава держави задовольнить прохання глави регулятора", - йдеться в матеріалі. Цю інформацію підтверджують і в оточенні президента, відзначаючи, що останньою краплею для Гонтарєвої стала ситуація з націоналізацією Приватбанку.

 "Рішення по ній прийнято. Шукають нового голову. Вона не писала заяву, але заявила складу правління Нацбанку, що йде з посади", - повідомив РБК-Україна співрозмовник в оточенні президента.

comments powered by HyperComments