Є потреба у кадрах саме робітничих професій - Світлична

Світлана Правдиченкова, Михайло Кириленко  |  Вівторок, 4 квітня 2017, 13:04
З 18 тисяч нових працівників в регіоні лише 5% - віком до 35 років
Є потреба у кадрах саме робітничих професій - Світлична

Таку думку висловила голова ХОДА на масштабному форумі у Києві, присвяченому розвитку професійної освіти та підготовці робітничих кадрів, - повідомляють кореспонденти "Справжньої Варти".

У виступі Юлія Світлична відзначила, що в промисловому секторі регіону зайнятий кожен третій працюючий. І в той же час при промисловому рості 18% фіксується дефіцит саме робітничих професій.

"Є потреба у кадрах саме робітничих професій", - наголосила губернаторка.

За її словами, ця проблема на Харківщині вирішується за рахунок таких принципових підходів: кваліфікований та затребуваний роботодавцями фахівець, ефективно працюючий заклад професійно-технічної освіти, нова система взаємодії профтехосвіти з реальним сектором.

У регіоні сьогодні сформовано регіональне замовлення на 6 тис. осіб, створюються галузеві кластери і центри профтехосвіти,

Окремо голова ХОДА виділлила нові можливості, які надає децентралізація місцевих бюджетів у сфері додаткового фінансування цих напрямків.

Як раніше писала «Справжня Варта», під час зустрічі із заступником голови дипломатичної місії Посольства Японії в Україні, Міністром-радником Мічіо Харада  Юлія Світлична наголосила, що Харківська область зацікавлена в співпраці, а іноземні колеги можуть повністю покладатися на підтримку представників обласної влади: «Я, як глава області, в рамках законодавства всіляко готова сприяти залученню іноземних інвесторів на територію Харківщини, – підкреслила вона, – якщо у вас буде бажання реалізувати проект в Україні, то ви його можете ефективно впровадити саме в Харківській області. У нас достатньо бажання, можливості і енергії для цього».

comments powered by HyperComments