Міністерство охорони здоров'я опублікувало перелік безкоштовних ліків

Четвер, 6 квітня 2017, 13:29
У переліку - нітрогліцерин, бісопролол, атенолол
Міністерство охорони здоров'я опублікувало перелік безкоштовних ліків

Ліки, вартість яких підлягає відшкодуванню, надаються за програмою "Доступні ліки".

У реєстрі зазначені розмір відшкодування та суми доплати (за наявності) щодо кожного торгового найменування лікарського засобу, який бере участь у програмі.

Як повідомили у міністерстві, для того, щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутись до лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані ліки.

Перелік ліків.

Як раніше писала «Справжня Варта», кожен другий хворий в Україні відмовляється від лікування через високі ціни на ліки. Такі результати дослідження «(Без)коштовна медицина» були презентовані у Міністерстві охорони здоров'я.

Головною проблемою 94% пацієнтів, які брали участь у фокус-групах, вважають саме високу вартість препаратів. При цьому 48% пацієнтів скаржаться на підробки та неякісні ліки. А відсоток тих, хто вдається до самолікування, сягає майже 70%.

Згідно з результатами дослідження, більш ніж 56% пацієнтів вживали лише частину прописаних ліків з фінансових причин. 43% хворих довелося позичати кошти на лікування або продавати коштовні речі, майно.

Також хірург вимагав від пацієнта сто тисяч гривень.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, це був не перший випадок хабарництва з боку завідучого кафедрою.

Гроші він вимагав систематично з пацієнтів за операцію та післяопераційну допомогу.

Як додали у прокуратурі Харківської області, за словами медика, 75 тис. грн. нібито мали піти на медичне обслуговування та ліки, а 1 тис. доларів США - у якості "вдячності".

comments powered by HyperComments