Військовослужбовців за пияцтво і самоволки каратимуть не лише гауптвахтою, але і штрафами

П'ятниця, 14 квітня 2017, 18:42
У військових статутах і кодексах уточнено поняття військових адміністративних правопорушень
Військовослужбовців за пияцтво і самоволки каратимуть не лише гауптвахтою, але і штрафами

Рада у відповідному законопроекті / Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності військовослужбовців та деяких інших осіб» /, якого було підписано Президентом України Петром Порошенко, також спростила процедуру притягнення до відповідальності військовослужбовців.

Зокрема, відповідальність за адміністративні правопорушення за дисциплінарними статутами передачена за порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, санітарно-гігієнічних і санітарно-протиепідемічних правил і норм, правил полювання, рибальства та охорони рибних запасів, митних правил, вчинення корупційних правопорушень, порушення тиші в громадських місцях, неправомірне використання державного майна, незаконне зберігання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, невжиття заходів щодо окремої ухвали суду, ухилення від виконання законних вимог прокурора, порушення законодавства про державну таємницю, порушення порядку обліку, зберігання і використання документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію, ці особи несуть адміністративну відповідальність на загальних підставах.

Як раніше писала «Справжня Варта», по Харкову пройшли масові перевірки військовослужбовців. Патрульні поліцейські разом із працівниками Військової служби правопорядку у спільних патрулях перевіряли на свята документи бійців у публічних місцях.

З 01 по 08 січня такі патрулі перевірили близько 50-ти військовослужбовців. На шість із них склали адміністративні матеріали.

 

comments powered by HyperComments