До державного бюджету зараховано 40 млрд грн. коштів Януковича - Порошенко

П'ятниця, 28 квітня 2017, 17:49
Про це Президент Петро Порошенко заявив під час наради з Генеральним прокурором Юрієм Луценком та Секретарем Ради національної безпеки і оборони Олександром Турчиновим
До державного бюджету зараховано 40 млрд грн. коштів Януковича - Порошенко

Генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував Главу держави про набрання чинності ухвали суду про конфіскацію до державного бюджету суми близько 40 млрд грн., коштів «так званого общака Януковича», які були сформовані його підручними у злочинному угрупованні. Він зазначив, що це рішення суду вже не може бути оскаржене і тому нині відбувається його виконання шляхом перерахування цих коштів із заблокованих рахунків «Ощадбанку», які належали членам цього злочинного угрупування, у державний бюджет.

«Про що це говорить? Про відновлення справедливості. Бо кожна копійка з цих 40 млрд грн. була вкрадена з кишень кожного громадянина нашої держави і зараз відбувається акт справедливості щодо повернення цих коштів народу України. Прозоро і ефективно», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави також підкреслив, що надзвичайно важливо, щоб та справедливість, коли повертаються ці кошти українцям, була продовжена. «Звичайно я, як Президент, звернусь до парламенту, уряд внесе відповідні пропозиції також. І парламентська коаліція, народні депутати приймуть надзвичайно важливе рішення, в першу чергу, про укріплення обороноздатності нашої держави», - зазначив він. За словами Президента, йдеться про будівницво заводу по виробництву боєприпасів, а також про засоби новітньої радіоелектронної боротьби, контрбатарейні радари, новітнє сучасне озброєння для модернізації наших сухопутних військ, оснащення, будівництво гуртожитків для контрактників і військових готелів для офіцерів на території кожної частини, які б забезпечили достойні умови для служби наших захисників.

Петро Порошенко також зазначив, що з огляду на те, що ці кошти були вкрадені у кожного громадянина, то соціальну підтримку мають отримати найменш захищенні верстви населення. Ці кошти мають бути спрямовані також на розбудову сільської медицини, інфраструктурних проектів тощо. 

Як раніше писала «Справжня Варта», Оболонський районний суд Києва 4 травня почне розглядати справу за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді. Справу за обвинуваченням Януковича розглядатиме колегія з трьох суддів Оболонського районного суду Києва у складі голови Владислава Дев'ятка, його заступника Дмитра Камбулова і судді цивільно-адміністративної колегії суддів Максима Титова.

comments powered by HyperComments