Лайфхаки з української мови прийдуть до шкіл

П'ятниця, 19 травня 2017, 10:02
Новий онлайн-курс. схвалено Міністерством освіти і науки.
Лайфхаки з української мови прийдуть до шкіл

Курс містить необхідну навчальну програму, яка допоможе дистанційно підготуватися до ЗНО. Курс створений освітнім проектом EdEra та ГС «Освіторія» і є у безкоштовному доступі

«Лайфхаки з української мови» складаються із коротких відеолекцій. У них з використанням мнемонічних технік пояснюють одразу кілька тем. Крім того, є супутній інтерактивний підручник, 275 автоматизованих тестів, творчі завдання та спеціальні «аркуші учня», які дозволяють скласти власний міні-конспект з усіх тем. Також відкрито форум для обговорення матеріалів з іншими учасниками та адміністрацією.

Уперше курс був презентований на платформі EdEra 1 лютого і викликав велику зацікавленість учнів та вчителів – на нього зареєструвались понад 4500 осіб. Станом на 13 травня учасники курсу виконали близько 60 000 тестових завдань та залишили понад 450 коментарів.

Як раніше писала «Справжня Варта», за словами міністра освіти, вона намагається зобов'язати вчителів проводити тільки державницьку політику, яка не суперечить Конституції України.

За її словами, наразі бракує законодавчих підстав для звільнення вчителя, який проводить антидержавницьку політику.

"По-перше, мають бути докази, що ця людина дійсно це говорила. Має бути, наприклад, аудіозапис. Ясно, що тоді ми можемо звернутися до СБУ. Але мій план взагалі такий: я звернулася до Мін’юсту за роз’ясненням, чи можемо ми, наприклад, зробити чіткий перелік обов’язків кожного вчителя, незалежно від предметів, і в одному з цих обов’язків чітко визначити, що вчитель може проводити тільки державницьку політику, яка не суперечить Конституції України", - зазначає міністр науки і освіти України Лілія Гриневич

comments powered by HyperComments