"Візьміть й зробіть" - Гройсман Садовому щодо проблеми львівського сміття

Четвер, 15 червня 2017, 13:01
Андрій Садовий має всі необхідні фінансові й адміністративні інструменти для подолання цієї проблеми
"Візьміть й зробіть" - Гройсман Садовому щодо проблеми львівського сміття

Що він робив останні 10 років, перебуваючи на цій посаді?

Таку думку висловив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи перспективу втручання центральної влади у розв’язання "сміттєвої" ситуації у Львові, - повідомляє «Справжня Варта».  

«Я теж був міським головою з 2006 по 2014 рік. У мене теж була така проблема, і я сам вів перемовини з мешканцями сіл і суміжних містечок, у нас також була блокада сміттєзвалища, але ми по-господарськи підійшли і зробили один з найкращих переробних комплексів – без жодної копійки з держбюджету і жодного дзвінка. Проблеми були зняті», - сказав Глава Уряду.

Він звернув  увагу, що за часи перебування міським головою Львова, Андрій Садовий міг побудувати вже не один комплекс – адже місто має достатній бюджет розвитку, і бездіяльність міського голови – «це свідчення або неспроможності вирішити проблему, або небажання її вирішувати». 

«Гроші є, проектну документацію (для побудови сміттєзвалища та переробного комплексу) погодили, що ще маємо зробити, щоб стало легше?», - запитав Володимир Гройсман.  

Він закликав припинити всі спекуляції на тему сміття. «Не треба шукати крайніх. Візьміть й зробіть», -  сказав Глава Уряду.

Як раніше писала «Справжня Варта», мерія Львова  звернулася до Кабінету Міністрів з проханням про визнання міста зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Через безвідповідальність міської ради львів'яни у відчаї блокують траси та вулиці, повідомляє «Варта Львів». З 30 минулого року триває сміттєва епопея. Трагедія в Грибовичах позбавила місто єдиного полігону для відходів. Мер Львова Андрій Садовий обіцяв домовитись з іншими містами про прийом львівського сміття, але замість вирішення проблеми спровокував лише нові конфлікти з жителями інших регіонів, які не хотіли терпіти постійне засмічення річок, озер та паркових територій, куди через відмову сміттєзвалищ скидали львівські відходи. Зараз ситуація досягла точки неповернення, тож у жителів міста Лева немає іншого вибору, як звертатись з подібним проханням до Кабміну. В іншому випадку, Львів ризикує не просто стати територією екологічного колапсу, але й втратити увесь потік туристів, що небезпечно для економіки міста.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments