Губернаторів регіонів без лічильників енергоресурсів «відправлять у відставку»

Понеділок, 19 червня 2017, 14:03
Глава Уряду не виключив кадрових рішень щодо голів областей за провал програми встановлення лічильників та ведення обліку споживання енергоресурсів в регіонах
Губернаторів регіонів без лічильників енергоресурсів «відправлять у відставку»

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час спеціальної селекторної наради з головами облдержадміністрацій, - повідомляє «Справжня Варта»

Кабінет Міністрів України планує в середу, 21 червня, ухвалити рішення про внесення змін до Державного бюджету України на 2017 рік з метою проведення розрахунків по комунальних пільгах і субсидіях, але вимагає від місцевої влади забезпечити 100-відсоткові розрахунки з постачальниками ресурсів.

«Ми проводимо верифікацію всіх пільг та субсидій. Ми закумулювали 15 млрд грн для проведення розрахунків по пільгах та субсидіях. Цієї середи (21 червня) буде прийнято рішення Уряду про зміни до бюджету, направимо його в Парламент і будемо просити парламентарів підтримати, - сказав Глава Уряду. – Разом з тим рівень розрахунків за винятком пільг та субсидій має становити 100%. Це відповідальність місцевої влади».

Як раніше писала «Справжня Варта», вартість опалення в будинках без лічильників завищена в багато разів.

- Мешканців будинку, не обладнаного лічильником, змушують платити 33 гривні за обігрів одного квадратного метра. У нашому домі стоїть лічильник із терморегулятором. Опалення "квадрата" обійшлось у 6,6 гривні. А є будинки з низькими стелями, там витрати на метр реально — 3–4 гривні, - вважає Тетяна Монтян.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments