Охочим швидше отримати закордонний біопаспорт треба бути обережними: шахраї навкруги

Четвер, 20 липня 2017, 00:24
Аномальний попит на закордонні паспорти активізував аферистів.
Охочим швидше отримати закордонний біопаспорт треба бути обережними: шахраї навкруги

Величезна кількість бажаючих оформити закордонний паспорт і черги в підрозділах ГМС створили умови для шахраїв, які пропонують посередницьку допомогу в оформленні біометричного паспорта без черги за один, три і п'ять днів, інформує «Справжня Варта».

Державна міграційна служба України попереджає громадян про випадки шахрайства з оформленням закордонних паспортів. Як повідомили в прес-службі ДМС, зараз існує аномально підвищений попит на оформлення закордонних паспортів. Це пов'язано з відпускним сезоном і введенням безвізового режиму України з Європейським союзом.

За даними ГМС, з початку року оформлено понад 1 млн 800 тис. Закордонних паспортів, щодня оформляється більше 20 тисяч документів. Велика кількість бажаючих оформити закордонний паспорт і черги в підрозділах створили умови для посередників-шахраїв, які пропонують «допомогу» в оформленні біометричного паспорта без черги за один, три або п'ять днів. Найбільше, що можуть зробити такі «посередники», – це сприяння в оформленні документів «без черги».

В еміграційній службі визнають, що інколи не обходиться й без недобросовісних працівників міграційної служби, яких все частіше виявляють правоохоронці.

Однак найчастіше подібні пропозиції – чистої води шахрайство, оскільки жодна туристична фірма або будь-яка особа не може гарантувати ні потрапляння людини в підрозділ міграційної служби позачергово, ні виготовлення паспорта в короткий термін.

У міграційній службі нагадують, що, згідно з чинним законодавством, паспорт громадянина України для виїзду за кордон можна оформити тільки особисто і тільки в одному з трьох установ: підрозділі міграційної служби, центрі надання адміністративних послуг або в сервісному центрі «Паспортний сервіс» державного підприємства «Документ».

У відомстві рекомендують в жодному разі не користуватися послугами будь-яких посередників, в тому числі для оформлення документів поза чергою. Міграційна служба радить громадянам утриматися від планування закордонної поїздки (бронювання готелю, покупка квитків і т. Д.), Не маючи на руках чинного паспорта для виїзду за кордон, оскільки через істотно підвищеного попиту на документи можливі затримки в їх видачі.

Більше новин читайте на сайті «Справжня Варта».

comments powered by HyperComments