Глава Державної прикордонної служби подав у відставку

Вівторок, 25 липня 2017, 22:53
Президент України Петро Порошенко 25 липня прийняв рапорт від генерал-полковника Віктора Назаренка, який подав у відставку з посади керівника Держприкордонслужби.
Глава Державної прикордонної служби подав у відставку

Указом Президента Віктор Назаренко отримав чергове звання – генерал армії, і став радником Глави держави, передає «Справжня Варта».

«До мене надійшов рапорт від керівника прикордонної служби Віктора Назаренка про відставку за станом здоров’я. Я дякую йому за безпрецедентну роботу по розбудові служби, яка здійснена ним в дуже не прості часи», – зазначив Президент України.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що служити з генералом Віктором Назаренком було честю.

«За три роки спільної служби ми багато зробили. Він продовжить працювати в колегії МВС, щоб комунікація з прикордонниками була ще кращою», – зауважив міністр.

«Радий представити нового голову Державної прикордонної служби України генерал-лейтенанта Петра Цигикала. Я чекаю від нового керівника служби підвищення ролі прикордонника, подальшого розвитку служби, щоб зупинити тих, хто не з добром до нас приходить, і забезпечити комфортні умови для громадян, які подорожують до Європи», – заявив Президент України.

Своєю чергою, Петро Цигикал зазначив, що робитиме все, аби тримати високу планку, яку встановив Віктор Назаренко, і гідно захищати державний кордон.

Довідка. Петро Цигикал народився 20 червня 1966 року у селі Дунаєць Глухівського району Сумщини. Закінчив Пермське військове авіаційно-технічне училище (1989 р.) та Національну академію Служби безпеки України (2001 р). У 1989-1992 роках служив у 1-й повітряній армії в 293-му окремому розвідувальному авіаційному полку на посадах техніка та старшого техніка. У 1992-1994 роках проходив службу в 119-му окремому бойовому вертольотному полку 13-ї окремої армії Прикарпатського військового округу. Службу у прикордонному відомстві розпочав у 1994 році в контрольно-пропускному пункті «Глухів» Сумського загону прикордонного контролю Прикордонних військ України на посадах офіцера та старшого офіцера. З 1996 року по вересень 2014-го проходив службу на оперативних посадах в органах охорони державного кордону ДПСУ. А у вересні-листопаді 2014 року був заступником начальника регіонального управління з оперативно-розшукової роботи Північного регіонального управління Держприкордонслужби. У листопаді 2014-го Петро Цигикал очолив Департамент оперативної діяльності Адміністрації Державної прикордонної служби України. За його ініціативою та під безпосереднім керівництвом розроблені та запроваджені новітні методи оперативно-розшукової роботи, діяльність оперативних підрозділів спрямована на ефективну та результативну протидію розвідувально-диверсійній діяльності російських спецслужб та організованій злочинності на державному кордоні. Петро Цигикал також організував та забезпечував оперативне прикриття у зоні вздовж лінії зіткнення в смузі безпеки у Донецькій та Луганській областях.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments