Військові просять волонтерів не купувати неперевірений транспорт

Понеділок, 14 серпня 2017, 19:31
Бути дуже уважними при придбанні автомобілів для фронтових потреб просять волонтерів та доброчинців військові медики 17-го батальйону.
Військові просять волонтерів не купувати неперевірений транспорт

Машина для вивезення поранених, котру військові з волонтерами збиралися відправити на передову в середині серпня, виявилася абсолютно непридатною для використання в важких умовах.

Продавець, котрий добре знав, для кого і для яких задач потрібна машина, продав волонтерам абсолютно непридатну для використання машину. А коли ті звернулися з вимогою повернути гроші і забрати машину назад, звинуватив їх у тому, нібито машину поламали по дорозі.

 “Ніколи не відправляйте машину на передову, поки повністю її не оглянете, – говорить рядовий Андрій Таубе, колишній волонтер групи Help Army. – І, будь ласка, не вірте продавцям на слово. Якщо ви не розбираєтеся в техніці – знайдіть того, хто розбирається, знайдіть СТО з хорошою репутацією. Погана техніка – це велика загроза для військових операцій”.

 Андрій розповідає, що у підрозділ давно потрібен всюдихідний транспорт для евакуації поранених, оскільки позиції знаходяться в полях. Допомогти вирішив давній товариш військового, настоятель одного з українських римо-католицьких храів, отець Віталій. Умова була така, щоб машина була чесно оформлена, з усіма документами. Андрій знайшов за оголошенням машину на Закарпатті в селі Грушове Тячівського району. Здзвонився з власником, пояснив, для чого машина, розпитав про різні деталі, власник надіслав фото зовнішнього вигляду та запевнив, що із машиною все гаразд. Навіть скинув доларів 50 “на солярку”. Обійшлася машина в 5200 доларів.

 Отець Віталій сам виїхав за машиною, купив її по довіреності, перегнав у Харків, лишив машину на волонтерському СТО та повернувся додому.

 “Як вони на цьому доїхали з Тячіва, я не знаю. Ми мали відправляти її на передок того ж дня, але, на щастя, отримали ще трохи часу і вирішили провести нормальну технічну перевірку, – говорить Андрій. – Чесно кажучи, інакше ніж металобрухтом цю машину назвати не можна. Рама розірвана, ремонтувати сенсу немає. Обидва карданних вали вимагають заміни, дно кузова в місцях з’єднання з рамою вимагає серйозного зварювання. Також потрібна заміна шарових, пильовиків, шрузів, рульової трапеції, ремонт або заміна рульових колонки і рейки, сайлентблоків ричагів, усіх чотирьох гальмових направляючих. Турбіна не працює, тиску в двигуні немає, виє репродуктор переднього мосту. Бак згнив, при повній заправці солярка виливається. Ну і на останок, номер рами теж згнив, не видно чотирьох цифр та двох літер.

Це означає, що машину неможливо поставити на баланс у підрозділ або офіційно переформити”.

Зараз машину військові переганяють назад в надії на те, що у власника прокинеться порядність і він поверне гроші. Заправляли для перегону знов волонтерським коштом.

“Не поспішайте з покупкою, – говорить Андрій. – Перевіряйте номери кузову, рами і взагалі їх наявність. Оглядайте машину в тилу. Це зекономить багато сил і коштів усім”.

 

comments powered by HyperComments