Підстав для росту цін на газ немає - Гройсман

Вівторок, 22 серпня 2017, 18:09
Прем’єр відмовляється від формули RAB-тарифів на електроенергію, яку запропонували у Міжнародному валютному фонді
Підстав для росту цін на газ немає - Гройсман

Нагадаємо, що стимулюючий тариф або RAB-регулювання (Regulatory Asset Base - регульована база інвестованого капіталу) передбачає зростання доходу в залежності від розмірів інвестування монополістом та автоматично підвищує ціни для споживача.

На цьому Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив під час перевірки роботи Центру надання адміністративних послуг в Києві, - повідомляє «Справжня Варта»

«Об’єктивних підстав для росту цін на газ немає, - сказав Глава Уряду. – Ми цю формулу можемо довести. І ми в постійній співпраці з МВФ (по цьому питанню)»  

При цьому він назвав неприйнятною формулу  RAB-тарифів на електроенергію, запропоновану Національною комісією з регулювання ринку електроенергетики та комунальних послуг. «Ми вважаємо, що ця формула призведе до збільшення оплати за електроенергію для населення. Ми це не підтримуємо», - підкреслив Глава Уряду і наголосив, що формула тарифів має бути змінена.

Як раніше писала «Справжня Варта», при невеликих боргах нову субсидію отримати таки можна.

Але житлова субсидія не призначатиметься лише за наявності заборгованості, загальна сума якої перевищуватиме 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Таку норму втсановив Уряд своєю постановою №609 від 18 серпня 2017 р.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments