Пожежа в дитячому таборі в Одесі: підробиці, фото, відео

Субота, 16 вересня 2017, 16:35
У ніч на 16 вересня згорів дитячий літній табір "Вікторія" на Дачі Ковалевського. Загинуло двоє дітей, ще одна дитина зникла безвісти.
Пожежа в дитячому таборі в Одесі: підробиці, фото, відео

Про це пише "Одеський Кур`єр", передає "Справжня Варта". 

Видання повідомляє, що трагедія сталася в одному з найкращих дитячих таборів міста "Вікторія". Установа зовсім недавно реставрувалася. В 2015-2016 рр. 33 мільйони гривень на ці потреби було виділено з міського бюджету. За ці гроші замість шести старих дерев'яних спальних будиночків, побудованих в 1950-х рр., звели 4 нових дерев'яних спальних корпуси, відреставрували адміністративні приміщення та харчоблок.

Вночі як раз загорівся один з цих дерев'яних корпусів. У ньому в цей момент знаходилося 42 дитини. Всього в таборі в цей час було 150 дітей, а також персонал. Пожежна сигналізація не спрацювала, і, за словами помічника чергової зміни майора цивільного захисту Євгена Кавуна, про займання рятувальники дізналися від виклику по лінії "101", який вступив в 23:37. Загоряння було зафіксовано близько 23:30.

По прибутті на місце пожежні довгий час не могли приступити до гасіння вогню. Пожежна водойма була порожньою. А до найближчого пожежного гідранта  приєднувалися 30 хвилин, він знаходився на відстані до1200 метрів. За цей час площа займання збільшилася у 3 рази - до 1000 квадратних метрів. Коли ж гасіння почалося, рятувальники скаржилися на низький напір води.

Вихователі табору і пожежники змогли оперативно організувати евакуацію дітей - тому майже всі не постраждали, хоча більшості знадобилася допомога психолога. Госпіталізовано три дитини - одна з травмою від падіння, ще двоє надихалися димом і продуктами горіння. В ході гасіння пожежі трьох дітей не дорахувалися. Потім в обгорілому будинку були знайдені тіла двох дітей. Одну дівчинку все ще шукають - у паніці вона могла втекти достатньо далеко, в тому числі і на пляж.

Один з чотирьох дерев'яних спальних корпусів табору повністю згорів і обвалився. Постраждали сусідні будівлі.

Офіційно причина пожежі поки не озвучена. Але, за свідченнями дітей та вихователів, незадовго до початку пожежі в будівлі яскріла проводка.

comments powered by HyperComments