У світі шанують постраждалих від ядерних катастроф

Вівторок, 26 квітня 2016, 09:09
Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 2003 році.
У світі шанують постраждалих від ядерних катастроф

В Україні 26 квітня вже 30 років сприймається як День Чорнобильської трагедії.

Напередодні Харків долучився акції «Запали свічку». «Не дивлячись на дощ, сьогодні вже в п'ятий раз в Харкові, починаючи з 2012 року, наші вогні приєднуються до вогнів Європи в рамках акції «Запали свічку». 13 країн Європи, більше 300 міст знаменують пам'ять і віру в майбутнє», — пишуть на фейсбук-сторінці Чорнобильської історичної майстерні (ЧІМ).

З нагоди сумного ювілею Міжнародній Освітній центр Дортмунд, Чорнобильська історична майстерня спільно з Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви та за підтримки Української римсько-католицької церкви організували візит до Ватикану. 20 квітня 2016 року ліквідаторів з України та Білорусі приймав папа Франциск.

«Вітаю паломників, що прибули з України та Білорусі в рамках міжнародної конференції з нагоди 30-ї річниці Чорнобильської трагедії. Знову підносячи молитви за жертви цієї катастрофи, висловлюємо вдячність рятівникам та визнання всім ініціативам, покликаним полегшити страждання і виправити завдану шкоду», — сказав він у своєму зверненні до присутніх.

Прес-служба міськради повідомляє, що урочисто-траурний мітинг з нагоди 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС відбувся біля пам'ятного знаку «Захисникам Вітчизни» в Московському районі, біля пам'ятника «Героям Чорнобиля» у Київському. Урочистий прийом провели в міській раді. Також Митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій вручив харківським чорнобильцям нагороди Української Православної Церкви.

Фото — ЧІМ.

comments powered by HyperComments