Енергетичну політику України похвалили країни G7

Вівторок, 3 травня 2016, 14:13
Дводенна зустріч міністрів енергетики «Великої сімки» відбулася в японському місті Кітакюсю.
Енергетичну політику України похвалили країни G7

Сторони прийняли спільну заяву, в якій, зокрема, згадується Україна.

«Ми вітаємо суттєві реформи у сфері енергетичної політики, включно з реформами системи енергетичних тарифів газового сектора, які відбуваються в Україні», — цитує УНІАН. Серед іншого, високо оцінена готовність влади надати «необхідні умови для створення всебічної енергетично ефективної програми, орієнтованої на газово-тепловий сектор».

Глави енергетичних відомств країн G7 пообіцяли продовжити підтримку енергетичної безпеки країн, які потерпають від перебоїв поставок енергії. Серед яких — і Україна.

«У контексті триваючої кризи між Росією і Україною ми повторюємо, що питання енергетики не повинно використовуватися в якості методу політичного примусу, ні в якості загрози енергетичній безпеці, — йдеться в тексті документа. — Ми залишаємося прихильними підтримувати Україну та інші країни, що відчувають уразливість в питанні поставок енергії». «Велика сімка» також сприятиме створенню стійкої і конкурентоспроможної енергетичної системи у таких країнах.

Зустріч міністрів енергетики країн «Великої сімки» (Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії і США) стала черговим етапом міністерських зустрічей напередодні саміту лідерів G7, який пройде в Японії в кінці травня.

Нагадаємо, на вимоги МВФ Україна вирівняла ціни на газ для усіх категорій споживачів. З 1 травня значно підвищилися тарифи на комунальні послуги. Водночас, Кабмін переглянув соціальні нормативи для надання пільг і субсидій.

comments powered by HyperComments