Корупція, суд, пенсії й енергосектор. МВФ оновив вимоги до України

Субота, 7 травня 2016, 10:41
Міжнародний валютний фонд оприлюднив доповідь з питань розвитку економік країн Східної Європи і Балтії.
Корупція, суд, пенсії й енергосектор. МВФ оновив вимоги до України

Документ прогнозує зростання економіки України на рівні 1,5% при інфляції в 15,1% за підсумками 2016 року. Також ключовий кредитор України зберіг свій прогноз на 2017 рік – 2,5% зростання ВВП при інфляції в 11%. При цьому на наступний рік Фонд прогнозує зростання експорту української продукції, скорочення валового боргу тощо.

Також доповідь містить рекомендації щодо подальших кроків влади вказаних країн.

«Деякі країни регіону вимагають глибших реформ, щоб переорієнтувати економіку в бік більш приватного сектора для зростання (Білорусь), посилення незалежності судової системи (Молдова), а також боротьби з корупцією і реформи податкового адміністрування (Україна)», — зазначено у документі. Серед ключових потреб України також вказані такі нові і вже розпочаті реформи: управління державними підприємствами, енергосектору країни, судової та пенсійної систем.

«Також для України є актуальними підвищення продуктивності праці, стимулювання виробництва, поліпшення умов на ринку праці і поліпшення ділового середовища з метою залучення інвестицій. Політика країни має фокусуватися на інституційних реформах, мета яких - виключити неефективні заходи і нарощувати прямі приватні інвестиції», — вважають експерти МВФ.

В цілому у Фонді сподіваються на позитивні економічні показники та зменшення макроекономічних дисбалансів, які викликані, передусім, геополітичною ситуацією.

Місія Міжнародного валютного фонду працюватиме у Києві з 10 до 18 травня.

comments powered by HyperComments