У Туреччині під час теракту загинула українка

Середа, 29 червня 2016, 09:33
У міжнародному аеропорту Стамбула імені Кемаля Ататюрка сталося два вибухи.
У Туреччині під час теракту загинула українка

На фейсбук-сторінці МЗС повідомляється, що внаслідок теракту загинуло 36 осіб, 147 отримали поранення. Серед загиблих — громадянка України, ще одного українця поранено. Загинула громадянка України Лариса Цепакова 1960 року народження, повідомив генеральний консул України в Стамбулі Василь Боднар в ефірі каналу «112 Україна».

Офіційна інформація від поліції та Губернаторства наразі відсутня, пише МЗС. Доступ до лікарень та аеропорту обмежений. За попередньою інформацією, прильоти/відльоти в а/п імені Ататюрка призупинено.

Консули співробітники Генерального консульства України здійснюють об'їзд лікарень з метою пошуку громадян України.

Як повідомляє «Обозреватель», вибухи скоїли двоє смертників, бомби спрацювали перед рамками металошукачів. За попередньою інформацією, також з припаркованого біля аеропорту автомобіля велися постріли.    

Журналіст Осман Пашаєв повідомив, що багато поранених доставили в лікарню Бешикташ. «Входи і виходи аеропорту закриті. Зліт дозволений тільки тим літакам, які вже вийшли на лінію», — написав він на своїй фейсбук-сторінці.

Прем'єр Туреччини Біна Йилдирим назвав організаторів вибуху в аеропорту Стамбула. За його словами, за терактом стоїть терористичне угрупування «Ісламська держава».

Вранці 29 червня аеропорт імені Кемаля Ататюрка відновив роботу. Аеропорт Харкова відправляє і приймає рейси зі Стамбула в штатному режимі.

Нагадаємо, щонайменше 12 людей загинули і 32 отримали травми під час вибуху, який влаштував терорист-смертник в мечеті в Абу-Грейб у Багдаді.

comments powered by HyperComments