Представники громадської організації «Зелений фронт» підбили підсумки першого року своєї діяльності та повідомили про найважливіші напрямки поточної роботи

Жанна Титаренко  |  Четвер, 2 червня 2011, 18:13
«Зелений фронт» має понад 200 членів, які подали до організації письмові заяви про вступ та 22 координатори. Щотижня відбуваються засідання координаційної ради, тобто організація є активною і дієвою. Наразі громадськість змушена захищати ті дерева, за якими безперервно вели нагляд науковці протягом 80 років. Така наукова цінність під загрозою нелегальної вирубки.
Представники громадської організації «Зелений фронт» підбили підсумки першого року своєї діяльності та повідомили про найважливіші напрямки поточної роботи

Громадськими досягненнями у справі захисту зелених зон міста, члени організації вважають захист дерев, які ростуть біля славнозвісної дороги через Парк Горького.

Про це та інше, під час прес-конференції повідомив лідер «Зеленого фронту» Ігор Рассоха.

Ігор Рассоха наголосив на тому, що по обидва боки від славнозвісної дороги планували будувати котеджі і торгові центри, але через опір громадськості будівництво не відбулось.

Деякі вимоги «Зеленого фронту» були внесені до нового закону, який не дозволяє змінювати призначення зелених і спортивних зон у межах міста.

Одним із яскравих досягнень громадськості, що об’єдналася завдяки діяльності «Зеленого фронту» є скасування рішення Харківської міської ради про вирубку 150 гектарів Лісопарку. На це було витрачено дуже багато сил – безпосередній протест на місці вирубки, пікети міськради, тяганина з документами, але ці зусилля цілком виправдали отриманий результат.

Під час операції «Первоцвіт» члени «Зеленого фронту» налагодили співпрацю з міліцією і перешкоджали продажу рідкісних квітів, що занесені до Червоної Книги України. Завдяки постійному контролю станцій метро та ринків була значно зменшена кількість охочих займатися таким чорним бізнесом та вилучено більше 1000 зрізаних рослин.

Заступник керівника «Зеленого фронту» Олег Перегон повідомив про те, що члени організації розробили екологічну навчальну програму для школярів,  аби вони мали можливість досконало вивчати відносно новий шкільний предмет.

Але організація не буде зупинятись на досягнутому і продовжить свою роботу в напрямі захисту Рижовського парку та частини Данилівського дослідного лісового господарства. Адже у лісовому господарстві науковці вже 80 років поспіль ведуть безперервні наукові спостереження. Тому ця зона має особливе значення для нашого міста і для всієї України. Але ці дерева потребують негайного захисту від нелегальної вирубки.

Після підбиття річного звіту члени «Зеленого фронту» переглянули найцікавіші відеозаписи своєї боротьби за захист зелених зон. А потім у Парку Горького, біля тих дерев, які вдалося відстояти відбувся святковий концерт.

comments powered by HyperComments