Адміністрація Харківського національного університету ім. Каразіна погодилася на співпрацю з ГО "Вікімедіа Україна"

Жанна Титаренко  |  Четвер, 12 квітня 2012, 23:43
Студентам пропонують альтернативу: замість реферату або пропущеного практичного заняття, написати одну статтю до Вікіпедії.
Адміністрація Харківського національного університету ім. Каразіна погодилася на співпрацю з ГО "Вікімедіа Україна"

Адміністрація вишу вже погодилась на співпрацю в такому форматі з громадською організацією, яка опікується розвитком української Вікіпедії та залученням до неї нових волонтерів. Відповідні документи готуються до підпису сторін.

Сьогодні в університеті відбувся тренінг з написання статей до Вікіпедії. Проводив заняття один з редакторів української Вікіпедії, історик Сергій Петров.

Сергій Петров на великому проекторі на конкретних прикладах показав, як треба ставити посилання на джерела інформації, редагувати текст, ставити нову публікацію, теги тощо.

«Без джерел інформації стаття може бути вилучена», - додав Сергій Петров, пояснюючи вимоги Вікіпедії.

Крім того, для внесення публікації до такої всеохоплюючої енциклопедії необхідно вказати на значимість особистості чи явища, про яке йдеться у статті.

Після тренінгу у студентів виникло багато запитань, зокрема про те, як довести викладачу, що дану публікацію до Вікіпедії написав саме ти, а не хтось інший (адже прізвища авторів на сайті цієї енциклопедії не вказуються).

Прізвища не вказуються, але якщо студент має обліковий запис (акаунт), то він повідомляє викладачу нік акаунту. Студент узгоджує з викладачем статтю, яку слід створити чи доповнити, а по закінченні роботи студента над статтею, він повідомляє викладача про це. За допомогою низки функцій, які існують у Вікіпедії, викладач може легко побачити внесок студента у цій статті та моніторити роботу студента над статтею в режимі он-лайн.

Під час тренінгу Сергій Петров також повідомив, що в Сумах студенти охоче працюють у такому форматі.

comments powered by HyperComments