Працівники міліції заборонили проводити збір підписів на захист української мови

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 25 травня 2012, 09:27
Представники Харківського осередку партії «Наша Україна» біля станцій метро «Університет» та «Радянська» поставили два намети для збору підписів за українську мову, як єдину державну.
Працівники міліції заборонили проводити збір підписів на захист української мови

Біля станції метро «Університет» акція відбулася цілком спокійно. Збирати підписи проти законопроекту депутатів фракції Партії регіонів Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова про дві державні мови ніхто не заважав.

А от біля станції метро «Радянська» працівники міліції вимагали негайно згорнути намет і поїхати разом з ними до Дзержинського райвідділку міліції.

Дільничний інспектор Кулик Антон Валерійович (зі слів, бо посвідчення не пред’явив) посилався на статтю 152 Адміністративного кодексу України «Про порушення правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів» і вимагав негайно згорнути намет.

Представники партії «Наша Україна» та харківський правозахисник Максим Корнієнко надали працівникам міліції відповідний документ, що дозволяє встановлювати два намети. За цим же документом було встановлено намет біля станції метро «Університет», який ніхто не чіпав.

«Якщо ми вчиняємо правопорушення, то згортайте намет», - відповідали правозахисник Максим Корнієнко та члени партії «Наша Україна». Але працівники міліції не хотіли власноруч згортати намет і близько двох годин вимагали зробити це «добровільно» самих членів партії.

«Хто Ви такі?!.. Нащо Вам це треба! Зайнялися б чимось корисним!.. Негайно згортайте намет!!!!! Поїхали до відділку!!!», - звертались працівники міліції.

На місце подій приїхали представники різних громадських організацій та журналісти. Час проведення акції скінчився і намет згорнули добровільно. Але збір підписів було зірвано. Люди не бажали підходити до намету через колотнечу з працівниками міліції і залишати підписи в їх присутності.

comments powered by HyperComments