Між Харковом та Львовом в’їхав «Пекін-Париж»

Понеділок, 17 червня 2013, 11:01
28 травня від Великої Китайської стіни розпочалось наймасштабніше в світі ралі старовинних автомобілів «Пекін-Париж». Загальна довжина маршруту становить 12247 кілометрів через 8 країн: Китай – Монголію – Росію – Україну – Словаччину – Австрію – Швейцарію – Францію. Вперше ралі «Пекін-Париж» провели в 1907 році на цілком сучасних для початку ХХ століття авто. У наш час британська організація Endurance Rally Association кожні три роки організовує це ралі вже ретро-автомобілів.
Між Харковом та Львовом  в’їхав  «Пекін-Париж»

 Пекіна вирушили 96 екіпажів з 26 держав, планується, що протягом 32 днів вони доїдуть до Парижа. Найстаріший учасник цьогорічних змагань – легендарна модель «Ford T» - автомобіль виготовлений 100 років тому,  а наймолодше авто  – французький «Renault 4», якому  лише 31 рік (автомобілі молодші 30 років не мають права на  участь у  ретро-пробігу). 

Як заплановано, 19 червня ретро-ралі має перетнути російсько-український кордон в пропускному пункті «Гоптівка» і зупинитися на ночівлю у Харкові. Вранці 20 червня ретро-авто від площі Свободи по центральній вулиці Сумській виїдуть на Полтавський шлях і далі трасою Харків-Київ рушать на захід.

www.telegraf.in.ua

20-21 червня учасники ралі перебуватимуть у Києві: проведуть показові заїзди на автодромі «Чайка, відпочинуть, за необхідності проведуть техогляд техніки.

Ввечері 22 червня  автомобілі мають прибути до Львова. Їх маршрут пролягатиме центральною частиною міста, то львів'яни зможуть оглянути автомобілі. Наступного дня колона ретро-автомобілів через контрольно-пропускний пункт «Чоп» залишить територію Україну.  Фініш заплановано на 29 червня в столиці Франції.

На жаль, авторалі цього року вже затьмарена катастрофою: в Росії на трасі "Тюмень – Омськ" 12 червня ретро-автомобіль пікап «Chevrolet 6 Tourer» зіткнувся з «Volkswagen Polo 86». Внаслідок цієї аварії загинули троє людей, серед жертв - учасниця ретро-ралли, 46-річна  жителька Великої Британії.

piter.tv

comments powered by HyperComments