300 тисяч гривень за посаду: харківського посадовця викрито на вимаганні хабара

Четвер, 2 липня 2020, 10:46
В.о. директора однієї з державних лабораторій споживчого ринку погрожував підлеглій звільнення, якщо вона не заплатить йому 300 тисяч гривень.
300 тисяч гривень за посаду: харківського посадовця викрито на вимаганні хабара

Як повідомили у прес-службі прокуратури Харківській області, це встановило досудове слидство.

«У подальшому він повідомив підлеглій, що вона зобов’язана надати йому грошові кошти у розмірі 60 тисяч гривень за те, що він дозволить їй працювати на займаній керівній посаді у травні 2020 року, а в разі ненадання коштів жінку буде звільнено з займаної посади, оскільки є претенденти, які спроможні заплатити 80 тисяч гривень на місяць за перебування на вказаній посаді», - йдеться у повідомленні.

Посадовця викрито 1 липня у службовому кабінеті. На підставі ухвали слідчого судді з метою встановлення істини по справі проведено обшук за місцем його роботи.

Нагадаємо, що у Харкові екс-слідчий Нацполіції, викритий на хабарі, постане перед судом. Встановлено, що працівник поліції вимагав у громадянина 6 тис. доларів США. За гроші він обіцяв не притягувати людину до кримінальної відповідальності та закрити кримінальне провадження.

Нагадаємо також, що начальник одного з відділів адміністрації Холодногірського району м. Харкова вимагав грошові кошти за надання дозвільних документів з тимчасового розміщення дитячого розважального комплексу на території Холодногірського району міста. За кожний об’єкт посадовець хотів щомісяця отримувати 6 тис. грн та загалом 12 тис. грн в місяць.

 

 

comments powered by HyperComments